Tidligere Premier League-stjerner føler seg villedet. Står i fare for å tape over 1,3 milliarder kroner

Rio Ferdinand blant dem som ble anbefalt å investere i filmfond og eiendom.

 STJERNESMELL:  Den britiske avisa hevder tidligere Premier League-stjerner står i fare for å gå på en real finansiell stjernesmell etter å ha investert i blant annet filmfond og eiendom etter råd fra to rådgivere. Fra venstre: Rio Ferdinand, Craig Short og Kevin Campbell. Foto: NTB Scanpix / faksimile The Sunday Times
STJERNESMELL: Den britiske avisa hevder tidligere Premier League-stjerner står i fare for å gå på en real finansiell stjernesmell etter å ha investert i blant annet filmfond og eiendom etter råd fra to rådgivere. Fra venstre: Rio Ferdinand, Craig Short og Kevin Campbell. Foto: NTB Scanpix / faksimile The Sunday TimesVis mer

(Dagbladet): Tidligere Premier League-stjerner som Manchester United-stopper Rio Ferdinand og Arsenal-forsvarer Martin Keown skal være blant de drøyt 100 tidligere fotballspillerne som står i sentrum av det som kan utvikle seg til å bli et finansielt stjernesmell.

Den britiske avisa The Sunday Times (krever innlogging) skriver nemlig i søndagens utgave at alle disse spillerne nærmest skal ha blitt lurt av et investeringsbyrå ledet av to finansielle rådgivere som anbefalte stjernespillerne å investere i blant annet film-fond og boliger.

Kan tape 1,3 milliarder I alt skal de drøyt 100 fotballspillerne stå i fare for å miste i alt 100 millioner pund, om lag 1,3 milliarder norske kroner, som følge av investeringsrådene de ble gitt.

Råd, som avisa The Sunday Times, skriver var misledende. Det gjør også noen av spillerne som er involvert.

- Føler seg lurt Til avisa sier Craig Short, tidligere Blackburn-kaptein, at de tidligere spillerne som er omfattet, er blitt villedet.

- De føler seg fornærmet, de føler seg lurt, de føler sinne og ydmykelse. Dette er galt, skikkelig galt.

Selv har Short ifølge avisa tapt 2,6 millioner pund, om lag 33,8 millioner kroner, som følge av investeringene han gjorde basert på rådene han fikk fra de to rådgiverne.

Avviser påstandene Selv har en talsperson for de to rådgiverne nektet for påstandene som The Sunday Times videreformidler i søndagens utgave. I uttalelsen heter det blant annet at «de uten unntak» gjorde det klart overfor spillerne hvilken risiko investeringene medførte.

For rådene de ga, skal de to rådgiverene ha tjent fem millioner pund, altså drøyt 65 millioner kroner.

- Fornøyd Rio Ferdinand skal ha vært den største investoren, og skal ifølge avisa ha lagt hele 24 millioner pund i potten. Hans rådgivere avviser imidlertid at Ferdinand skal ha gått på noen solid økonomisk smell. Til avisa forteller de at av de 24 millionene han skal ha investert, var bare fem millioner hans egne penger.

Han skal i tillegg være fornøyd med en god del av investeringene han ble rådet til å gjøre, men har altså gått på et tap på 2,3 millioner pund som følge eiendomsinvesteringene han gjorde i Spania og Florida.

- Ikke bitter Blant de som har tapt mest, er tidligere Arsenal-, Everton- og West Bromwich-spiss Kevin Campbell. Han skal ha tapt i alt syv millioner pund. Han har selv bekreftet tapene overfor The Sunday Times.

- Jeg er ikke bitter, men syv millioner pund er mye å tape, sier han om investeringene han gjorde.