Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Petäjämaa om Cecilia Brækhus

Tidligere proffbokser stusser over Brækhus-krav: - Spesielt

Bokseekspert Roar Petäjämaa reagerer på timingen, men forstår hvorfor Cecilia Brækhus stilte krav.

EKSPERT: Roar Petäjämaa er tidligere proffbokser og jobber nå som ekspert. Han har erfaring med tyngre og lettere boksehansker, og beskriver en enorm forskjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
EKSPERT: Roar Petäjämaa er tidligere proffbokser og jobber nå som ekspert. Han har erfaring med tyngre og lettere boksehansker, og beskriver en enorm forskjell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag kunne Dagbladet avsløre dramaet som oppsto i forkant av tittelkampen mellom Cecilia Brækhus og Kali Reis.

Kun kort tid før kampen kom bergenseren med følgende krav: Bokserne skulle bruke såkalte 10 oz-hansker som er tyngre enn reglementet krever, nemlig 8 oz-hansker. Overfor Dagbladet begrunner hun dette kravet med boksernes sikkerhet.

Viasat-ekspert og tidligere proffbokser, Roar Petäjämaa, stusser over timingen bak Brækhus' krav:

- Dette er nok en vurdering som er tatt med tanke på sikkerhet, men det er litt spesielt at det oppstår så tett på kampen. Personlig har jeg ikke erfaring med noe liknende, forteller han.

Petäjämaa mener at det er risikabelt å komme med et slikt krav så nærme kampstart.

- Dette er voksne handlinger. Et regelverk er satt, og dette skaper styr for begge parter. Dette var en stor TV-kamp og det var et ferdig kampoppsett dagen etter. Det utfordrer hele verdikjeden, sier han.

Sjokk første gang

8 oz hansker veier 226,8 gram, mens i 10 oz-hanskene er vekten økt til 283,5 gram. En differanse på 56,7 gram med polstring.

- På 8 oz-hansker er det litt polstring foran og resten er rundt håndleddet. Det er hardt å bli truffet, og konsentrasjonen blir sterkere fordi du vil unngå å få et slag, forklarer Petäjämaa.

Han har erfaring med begge typer hansker, men fikk sjokk da han tok på seg den lettere varianten første gang. Derfor forstår han hvorfor Brækhus ville ha en endring.

- Jeg har bokset med 8 oz og 10 oz. Da jeg fikk på meg 8 oz for første gang tenkte jeg bare «Hva er dette? Her må jeg passe meg». Så jeg skjønner at Brækhus reagerer, sier bokseeksperten.

Seiersvant

Kampen mellom Brækhus og Reis gikk under forbundet WBC. De tillater 10 oz-hansker i tittelkamper for kvinner i weltervekt. Ifølge Reis og hennes representanter gikk kampen under regler for California. Der skal det benyttes 8 oz-hansker.

I sin karriere gikk Petäjämaa 15 kamper og vant samtlige. 13 av disse ble bokset i USA.

- Det er ulike regler fra stat til stat i USA, og det er et helt annet marked der, forklarer han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media