Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere RBK-spiller frosset ut i New York

- Ja, det ble kalt og kjølig, forteller Mix Diskerud. 

FORLOT NEW YORK: Mix Diskerud er lånt ut til IFK Götenborg. Foto: NTB Scanpix
FORLOT NEW YORK: Mix Diskerud er lånt ut til IFK Götenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mix Diskerud (26) er leid ut fra New York City til IFK Göteborg. I et intervju med Aftonbladet innrømmer den tidligere Rosenborg-spilleren at han er blitt frosset ut i New York.

Han kom til klubben i 2015 og spilte kamper i ett og et halvt år. Men i fjor sommer ville New York satse på andre spillere. Da IFK møtte IFK Norrköping nylig, hadde Diskerud ikke spilt en tellenede kamp siden 15. juni.

- Ja, frosset ut er kanskje et riktig uttrykk. Men jeg fikk sykle mye på ergometersykkel for å holde varmen, sier han med latter til Aftonbladet.

Sju millioner

Diskerud kom inn på et lag med stjerner som David Villa, Andrea Pirlo og Frank Lampard. Han kom inn som en såkalt «designated player» med en angivelig årslønn på rundt sju millioner kroner.

Men så var ikke tjenestene hans ønsket lenger i klubben som ble etablert i 2013.

- Ja, det ble kalt og kjølig for å påvirke meg og kanskje motivere meg til å slippe lønnen min og si opp kontrakten, forteller han.

Diskerud skal etter planen tilbake til New York i slutten av august. Klubben eies av Manchester City og baseballaget New York Yankees.

Usikker

- Akkurat nå er fokuset mitt i IFK Göteborg. Vi har ikke spilt en eneste kamp i Allesvenskan ennå. Det er for tidlig å prate om hva som kommer til å skje med meg seinere i år, forteller Diskerud.

Han har norsk far og amerikansk mor. Dette gjorde at han valgte det amerikanske landslaget. Før han kom til Rosenborg i 2012, spilte han fire år i Stabæk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media