Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicki Bille

Tidligere RBK-spiller Nicki Bille skremt i fengsel: - Det skjedde ville ting

Den tidligere Rosenborg-profilen forteller åpenhjertig om fengselsoppholdet i dansk program.

HAVNET I FENGSEL: Nicki Bille, her i aksjon i eliteseriekampen mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HAVNET I FENGSEL: Nicki Bille, her i aksjon i eliteseriekampen mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske fotballspilleren Nicki Bille Nielsen er ikke helt som andre fotballspillere.

30-åringen har ofte vært på forsiden av de skandinaviske avisene, blant annet etter å ha styrtet en øl etter å ha utliknet på overtid av en kamp mellom Esbjerg og Hobro i 2015. I tillegg er han dømt for vold.

I 2013 ble han ilagt en bot på 10 000 kroner etter å ha blitt arrestert og puttet i fyllearresten i Trondheim da han spilte for Rosenborg, før han noen måneder seinere måtte i retten i Danmark etter å ha sparket til en parkeringsautomat og bitt en politibetjent i armen.

Medfange endte på sykehuset

Nielsen kom nylig ut av fengsel i Frankrike, der han hadde sittet i 30 dager, dømt for vold mot en kvinne og besittelse av kokain.

I går kveld gikk programmet «Onside» på dansk TV 3, der Nielsen fortalteom livet bak murene.

- Det skjedde ville ting. Det var en som fikk helt kokende olje over seg etter å ha spilt om sigaretter i poker. Han endte på sykehuset, forteller fotballspilleren ifølge danske Ekstra Bladet.

Fotballspilleren som er vant til å trene flere ganger daglig, var nok ikke forberedt på hvor mye av friheten som tas vekk fra deg når du blir satt i fengsel.

- Vi var ute i (lufte) gården halvannen time i døgnet. To ganger 45 minutter. Den første er obligatorisk, den andre er frivillig. Ellers var man inne, sier Nielsen.

Trodde karrieren var over

Ifølge ham fikk han ikke lov til å kontakte noen utenfor, og han fikk angst og klaustrofobi. Da han endelig fikk ringe moren, skjønte han at det ikke var bra.

Han forteller i programmet at han kunne høre på kjæresten og moren som alltid er positiv og støttende at det som hadde skjedd ikke var veldig bra.

Da var han sikker på at karrieren var over.

Men det er den ikke. For så fort Nielsen slapp ut av fengsel i Frankrike, mottok han en melding fra den nye sjeftreneren i danske Lyngby, Mark Strudal, som skrev at de to sammen skulle skape ny historie i Lyngby.

- Vil bevise at jeg ikke er en idiot

I programmet sier Nielsen at det var da det gikk opp for han at han fikk en ny sjanse og at om han dummer seg ut igjen, så er det slutt.

Nå skal han omsider ha forstått alvoret.

- Jeg skjønner godt om noen synes jeg er en idiot. Og det er greit nok, for jeg har gjort ting som ikke har vært veldig smart. Nå vil jeg bevise at jeg ikke er en idiot.

I dansk førstedivisjon er det nå spilt tre serierunder. Lyngby ligger på femteplass, fire poeng bak serieleder Køge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!