Tidligere Real Madrid-stjerne med formaninger til Gareth Bale

Til og med gartneren kan bli tema.

TIPS OG TRIKS: Steve McManaman gikk også fra engelsk fotball til Real Madrid i sin tid. Han mener Gareth Bale må omstille seg helt om han skal overleve den nye hverdagen. Her sammen med David Beckham. Foto: REUTERS/Victor Fraile   NTB Scanpix
TIPS OG TRIKS: Steve McManaman gikk også fra engelsk fotball til Real Madrid i sin tid. Han mener Gareth Bale må omstille seg helt om han skal overleve den nye hverdagen. Her sammen med David Beckham. Foto: REUTERS/Victor Fraile NTB ScanpixVis mer

Steve McManaman sier Gareth Bale (24) må forberede seg på en helt annen oppmerksomhet i Real Madrid enn waliseren er vant til fra Tottenham.

Alt tyder på at Bale blir klar for Real Madrid i løpet av noen dager. Spanjolene betaler angivelig 99 millioner euro (ca. 800 millioner kroner) for waliseren. Det er til og med rapporter som tilsier at klubben skal ha scenen klar for spillerpresentasjonen.

- Alle vil snakke med ham om bilene, skoene, hårfrisyrene, huset hans og også om hvem som er hans gartner, sier McManaman til BBC.

Alt havner i avisene McManaman gikk i sin tid fra Liverpool til Real Madrid, hvor han vant to mesterligatriumfer og to seriemesterskap.

- Real Madrid er noe helt annet enn Tottenham. Han vet at søkelyset vil være på ham. Han vet at overgangssummen er enorm og at presset vil være på ham. Det viktigste for ham blir å prestere ute på banen slik han har gjort hittil. Da vil han vinne alle over på sin side, sier McManaman.

- Sportsavisene, som Marca, skal fylle 10-12-13 sider om Real Madrid hver eneste dag. Da handler ikke alt om bare kampene. Dersom du kommer på trening i ny bil, havner det i avisene. Kommer du med ny jakke, havner det i avisene. Har du ny hårsveis, kommer det i avisene, sier McManaman.

Må lære spansk Det er sjelden vare at britiske fotballspillere forflytter seg til utlandet - i alle fall i forhold til mange andre nasjoner. Men Real Madrid er en av de få klubbene som har tradisjoner på området.

McManaman var riktig nok tidlig ute, men ikke lenge etter kom David Beckham også til den spanske hovedstadsklubben. I tillegg til de to midtbaneelegantene har også Michael Owen hatt et opphold hos de hvitkledde.

Real Madrid har flere spillere som kan engelsk og språkbarrierene er ikke lenger det de var, men den tidligere England-vingen anbefaler Bale raskest mulig å tilpasse seg det spanske hverdagslivet.

- Han må vise vilje og lyst til å lære språket samt å tilpasse seg den spanske levemåten, sier 41 år gamle McManaman.