EVENTYR: Jan Jönsson har tidligere vært trener for Stabæk, Rosenborg og Aalesund. Nå drar han videre til Japan. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
EVENTYR: Jan Jönsson har tidligere vært trener for Stabæk, Rosenborg og Aalesund. Nå drar han videre til Japan. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Jan Jönsson blir trener for japanske Sanfreece Hiroshima

Tidligere Rosenborg-trener prøver lykken i Japan

Jan Jönsson blir trener for Sanfreece Hiroshima.

(Dagbladet): Det opplyser Aftonbladet.

Jan Jönsson førte Halmstad opp til Allsvenskan i fjor, men drar nå videre til den japanske ligaen etter en tung sesong i Sverige.

Jönsson fikk en managerrolle i Halmstad i november, etter å ha vært hovedtrener i klubben i to år.

– Det blir et veldig spennende eventyr og det var et tilbud som jeg ikke kunne takke nei til, sier svensken til Halmstads hjemmeside.

Sanfreece Hiroshima spiller i den japanske andredivisjonen.

Spilte mot Zico

Jönsson har vært i klubben tidligere som spiller, og spilte også i japanske Vissel Kobe.

– Når jeg var der som spiller syntes jeg at lagene holdt et høyt skandinavisk nivå, men mye har forandret seg siden det. Da var det flere avdankede stjerner som avsluttet karrieren der, men det er ikke slik lengre, sier svensken, og legger til at han spilte mot den brasilianske legenden Zico i sin siste kamp for Sanfreece Hiroshima.

Nylig dro den tidligere tyske landslagsspilleren Lukas Podolski til Vissel Kobe, Jan Jönssons tidligere klubb.

Venn med Arsène Wenger

Etter at Jönsson møtte Arsenal-trener Arsène Wenger i Monaco i 1993, ble de seinere gjenforent i Japan.

Mens Jönsson spilte for Sanfreece Hiroshima og Vissel Kobe, trente Wenger Nagoya Grampus Eight.

– Arsène var veldig interessert i Japan. Vi møttes blant annet i cupen og noen ganger på treningene våre. Han dro så til Arsenal, mens jeg etter hvert tok trenerlisensen min i London. Da bodde jeg hjemme hos Fredrik Ljungberg, sa svensken i et intervju med Dagbladet for noen år siden.

Ljungberg er i likhet med Jönsson fra Halmstad. Dermed ble den sympatiske svenskens relasjon til Arsenal ytterligere forsterket.

– I tillegg ble min gode venn Gerry Peyton hentet til Arsenal som keepertrener noen år seinere. Det styrket forbindelsene dit. Jeg har vært på besøk hos Arsène i Arsenal hvert år de siste 15 årene.

– Jeg reiser dit både for å lære, men også for å få avkobling med en annen type treningshverdag. Jeg tror jeg har lært en del av det.