EUROPA-ERFARING: Carlos Grossmüller har spilt for både tyske Schalke og italienske Lecce. Her i en duell med tidligere Chelsea-spiller Wayne Bridge. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix
EUROPA-ERFARING: Carlos Grossmüller har spilt for både tyske Schalke og italienske Lecce. Her i en duell med tidligere Chelsea-spiller Wayne Bridge. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Carlos Grossmüller nærmer seg Sandefjord

Tidligere Schalke-spiller legesjekk unna Sandefjord

Carlos Grossmüller rekker trolig Sandefjords bortekamp mot Stabæk 6. august. Kun legesjekken kan velte låneavtalen.

34-åringen er enig med vestfoldingene om sine personlige betingelser.

- Vi er enige med klubben der nede om en låneavtale og med spilleren om hans betingelser. Det er kun det formelle igjen, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg.

- Grossmüller må gjennom en medisinsk test før han skriver under på kontrakten med oss. Han blir klar så fort vi får registrert han hos Norges Fotballforbund, fortsetter Sandefjord-lederen.

Grossmüller har spilt for både Schalke og Lecce i Europa. Han er inne i sin fjerde periode i Danubio i hjemlandet Uruguay.

Midtbanespilleren, som er kjent for sin gode frisparkfot, var sentral i en mesterligakamp mot Rosenborg i 2007. Da var han arkitekten bak to scoringer da tyske Schalke vant 3-1.

I motsetning til den mye omtalte jakten på Diego Forlán, er økonomien på plass i Sandefjord når det gjelder Grossmüller. Den tidligere Schalke-spilleren kommer til Norge allerede til uken.

- Med tysk pass så bør han få arbeidstillatelse svært raskt, sier Berg om klubbens nye tilvekst.

- Vi har fått landet en klassespiller, som i utgangspunktet holder et høyere nivå enn alle spillerne selv i Rosenborg. Dermed er det ikke sagt at han leverer fra dag én i et annet land, langt vekk fra hjemlandet, sa Sandefjord-hjelper Terje Liverød om Grossmüller tidligere i uken.

Sandefjord ligger på 11.-plass i Eliteserien.

NTB