Tidligere Speed-assistent skal hjelpe Vålerenga til gull

- Det er 100 prosent hele tiden, ingenting gjøres halvveis.

NEDERLANDSK INSPIRASJON: Martin Andresen og trenerteamet i Vålerenga har hentet inspirasjon i Nederland. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
NEDERLANDSK INSPIRASJON: Martin Andresen og trenerteamet i Vålerenga har hentet inspirasjon i Nederland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Fotballtreneren Raymond Verheijen var assistent for Gary Speed da han ledet det walisiske landslaget, og nederlenderen har tidligere vært en del av trenerteamet til både det nederlandske, sør-koreanske og russiske landslaget. Han har også arbeidet med Barcelona, Chelsea og Manchester City.

I år samarbeider Vålerenga med den anerkjente - og kontroversielle - treneren, og har lagt opp treningsprogrammet sitt etter hans modell.

- Vi har henta inn litt inspirasjon og måte å trene på av Raymond Verheijen, som er verdens beste på fotballtrening. Det er mindre trening, men når vi trener så trener vi eksplosivt og hundre prosent for å unngå belastningsskader, sier Andre Bergdølmo, toppspillerutvikler i Vålerenga, til Dagbladet.

- Fotball er en eksplosiv sport, og da trener vi som om det skulle vært kamp. Det har vært færre skader enn vi har hatt tidligere, og gutta sier de er i bedre form nå enn hva de har vært før, legger Bergdølmo til.

- Litt rart - Hvordan har spillegruppa reagert på det nye opplegget?

- Gutta synes det var litt rart i starten, men de har vendt seg til det og det virker som de tar opplegget bedre og virker freshere enn de har gjort på samme tid tidligere, sier Bergdølmo.

Midtbanespiller Harmeet Singh er storfornøyd med det nye opplegget.

FØR NORGE-KAMP: Raymond Verheijen og tidligere Wales-trener Gary Speed på treningsfeltet før møtet med Norge i november. Foto: Nick Potts / Scanpix
FØR NORGE-KAMP: Raymond Verheijen og tidligere Wales-trener Gary Speed på treningsfeltet før møtet med Norge i november. Foto: Nick Potts / Scanpix Vis mer

- Det har fungert veldig bra, det har vært greit med noen forandringer. Positivt, sier Harmeet Singh til Dagbladet.

Han beskriver treningsopplegget som langt mer intensivt enn slik Vålerenga har trent før.

- Når en først trener, trener en mye mer. Det er 100 prosent hele tiden, en gjør ingenting halvveis. Vi får mer tid til å restituere oss, men når det først er trening er det full intensitivitet, sier Singh og legger til:

- Intensivititeten er hard, hard, rolig, rolig og hard, sier Singh og illustrer med hendene.

Mye spill - Merker du forskjell, rent fysisk?

- Jeg kan tilpasse meg all type trening, og merker vel egentlig ikke så stor forskjell rent personlig, men jeg liker denne type trening bedre. Jeg liker at det er mye spill med ball, og at det er høy intensitivitet.

Bojan Zajic synes han så resultater av treninga allerede i gårsdagens 0-0-kamp mot Fredrikstad på Valle.

- Vi så klare ut (til seriestart). Vi var sterke, hadde mye kraft i bena. Jeg tror det er det nye treningsopplegget, det har vært interessant.

- I fire år har vi gjort det samme, og det er ikke så stor forskjell i øvelsene med det nye systemet. Forskjellen er at vi hviler mer for å være i form.

- Og dere liker vel å ha mer fri...

- Om vi liker det? Ja, selvfølgelig, sier Zajic og gliser.