Tidligere Speed-assistent skal hjelpe Vålerenga til gull

- Det er 100 prosent hele tiden, ingenting gjøres halvveis.

NEDERLANDSK INSPIRASJON: Martin Andresen og trenerteamet i Vålerenga har hentet inspirasjon i Nederland. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
NEDERLANDSK INSPIRASJON: Martin Andresen og trenerteamet i Vålerenga har hentet inspirasjon i Nederland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotballtreneren Raymond Verheijen var assistent for Gary Speed da han ledet det walisiske landslaget, og nederlenderen har tidligere vært en del av trenerteamet til både det nederlandske, sør-koreanske og russiske landslaget. Han har også arbeidet med Barcelona, Chelsea og Manchester City.

I år samarbeider Vålerenga med den anerkjente - og kontroversielle - treneren, og har lagt opp treningsprogrammet sitt etter hans modell.

- Vi har henta inn litt inspirasjon og måte å trene på av Raymond Verheijen, som er verdens beste på fotballtrening. Det er mindre trening, men når vi trener så trener vi eksplosivt og hundre prosent for å unngå belastningsskader, sier Andre Bergdølmo, toppspillerutvikler i Vålerenga, til Dagbladet.

- Fotball er en eksplosiv sport, og da trener vi som om det skulle vært kamp. Det har vært færre skader enn vi har hatt tidligere, og gutta sier de er i bedre form nå enn hva de har vært før, legger Bergdølmo til.

- Litt rart - Hvordan har spillegruppa reagert på det nye opplegget?

- Gutta synes det var litt rart i starten, men de har vendt seg til det og det virker som de tar opplegget bedre og virker freshere enn de har gjort på samme tid tidligere, sier Bergdølmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer