Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motorsport.

Tidligere speedwaymester i kunstig koma etter ulykke

Skade i ryggmargen.

SKADE: Tomasz Gollob, tidligere verdensmester i speedway, ligger i kunstig koma etter å ha pådratt seg en ryggmargsskade under trening.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: inherit;">AFP PHOTO/SCANPIX/Jens Norgaard Larsen</span>
SKADE: Tomasz Gollob, tidligere verdensmester i speedway, ligger i kunstig koma etter å ha pådratt seg en ryggmargsskade under trening. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX/Jens Norgaard Larsen Vis mer

Tomasz Gollob, tidligere verdensmester i speedway, ligger i kunstig koma etter å ha pådratt seg en ryggmargsskade under trening.

Det opplyser en av legene som behandler ham ved sykehuset i hjembyen Bydgoszcz.

– Livet hans er ikke i fare, men vi må være svært forsiktige med prognosen. Det er uklart om han vil få tilbake førligheten i beina, sa Cezary Rybacki.

Han betegnet tilstanden som alvorlig, men stabil etter at Gollob ble operert søndag. Den polske motorsykkelstjernen holdes i kunstig koma og puster ved hjelp av respirator.

Det var under trening for et nasjonalt motocrosstevne at Gollob veltet og pådro seg den alvorlige skaden. Før operasjonen hadde han ingen følelse fra brystet og ned.

46-årige Gollob har fem VM-titler i speedway. Den siste vant han i 2010.

(NTB)

503 Service Unavailable