Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Spurs-spiller klar for Enga

Bare arbeids- og oppholdstillatelse gjenstår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sørafrikanske Mbulelo Mabizela ble søndag kveld klar for Vålerenga.

Kontrakten er signert, og bare arbeids- og oppholdstillatelse gjenstår før han kan ta på seg VIF-drakta, melder Vif.no.

Kontrakten gjelder i utgangspunktet fram til sommeren 2007, men Vålerenga har lagt inn en rekke klausuler som gjør at den kan avsluttes ved slutten av hver sesong.

- Det kan være hvis spilleren har tilpasningsvansker, hvis det dukker opp noen disiplinære ting, eller om han ikke yter og presterer som vi tror han vil gjøre, sier Lars Bohinen til Vif.no.

Mabizela har spilt i treningskamper for Vålerenga, men det er ikke innsatsen der som har gjort at 24-åringen nå har fått kontrakt. Spilleren er nemlig ikke i kampform.

- Det skal ikke legges skjul på at det er spillerens CV som gjør at vi ønsker å knytte oss til han. Han har masse potensiale, som vi har lyst å prøve å få ut av han, sier Bohinen.

Mbulelo Mabizela ble frigitt av Tottenham før jul.

Rosenborg har også vurdert Mabizela, men avslo å gi ham kontrakt.

- Vi vurderte ham ut fra kvalitetene hans som midtbanespiller og han kan nok ikke tilføre oss noe nytt. Vi har flere spillere som er like gode i denne posisjonen, uttalte RBK-trener Per Joar Hansen til Rbkweb.

VIF-KLAR: Tidligere Spurs-spiller Mbulelo Mabizela.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!