Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Spurs-stjerne vil bli Fifa-president

Ifølge The Sun.

VIL UTFORDRE BLATTER: Tidligere fotballstjerne David Ginola vil fredag erklære at han ønsker å bli ny FIFA-president, skriver den engelske avisen The Sun. Foto: AP Photo/Dave Thompson
VIL UTFORDRE BLATTER: Tidligere fotballstjerne David Ginola vil fredag erklære at han ønsker å bli ny FIFA-president, skriver den engelske avisen The Sun. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer

Tidligere fotballstjerne David Ginola ønsker å bli ny FIFA-president.

47-åringen fikk 17 landskamper for Frankrike på 1990-tallet og spilte for klubber som Paris Saint-Germain, Newcastle, Tottenham, Aston Villa og Everton. Han ble kåret til årets spiller i England i 1999.

- Jeg stiller til valg som FIFA-president og trenger deg på min side, skrev Ginola på sin Twitter-konto fredag.

Kandidat nummer tre Franskmannen blir den tredje som offisielt offentliggjør sitt kandidatur, etter sin landsmann Jerome Champagne og prins Ali Bin Al Hussein av Jordan.

- Det er på tide at fotballen får en ansiktsløftning. Vi må vise mot og løse de tingene som pågår i idretten vi elsker, sier Ginola til den britiske tabloiden The Sun.

- Jeg vet at det ikke vil bli lett for meg å bli valgt, men jeg må prøve. Jeg gjorde alltid mitt ytterste på banen, og det samme skal jeg gjøre nå, tilføyer han.

Sepp Blatter, som har vært FIFA-president siden 1998, er overveldende favoritt til å velges til enda en periode. Han har allerede gjort det klart at han ønsker en ny periode, men han har ennå ikke formelt erklært sitt kandidatur.

Små sjanser Ginola har i praksis ingen sjanse til å bli valgt, og det er lite sannsynlig at han får de nødvendige nominasjoner til å bli offisiell kandidat. Det krever støtte fra fem nasjonale fotballforbund.

Ifølge The Sun kommer Ginola til å offentliggjøre sitt kandidatur på en pressekonferanse i London søndag, støttet av bookmakeren Paddy Power og organisasjonen Change FIFA.

For å få være med i valget under FIFA-kongressen i Zürich 29. mai må kandidater ha nødvendige nominasjoner innen 29. januar.

(NTB)