Tidligere Stabæk-helt klar for Premier League

Somen A. Tchoyi klar for WBA.

KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Tidligere Stabæk-spiller Somen A. Tchoyi er klar for Premier League-klubben West Bromwich Albion.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kerstin Joensson
KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Tidligere Stabæk-spiller Somen A. Tchoyi er klar for Premier League-klubben West Bromwich Albion.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kerstin JoenssonVis mer

|||(Dagbladet): Tidligere Stabæk-spiller Somen A. Tchoyi er klar for West Bromwich Albion og Premier League etter to suksessfulle år i østerrikske Red Bull Salzburg.

Kameruneren har vært på den nyopprykkede Midlands-klubbens radar lenge, men overgangen har trukket ut i tid, ettersom søknad om arbeidstillatelse først ble avslått.

Ankebehandlingen ga imidlertid et positivt svar, og nå har Tchoyi bestått den medisinske testen og skrevet under på en toårskontrakt med WBA, som også sikret seg den nigerianske spissen Peter Odemwingie tidligere i dag.

- Somen har alle ferdighetene som kreves for å spille i Premier League, men jeg mener det er viktig at vi ikke forventer oss for mye av ham for tidlig, i og med at han kommer til å trenge litt tid på å tilpasse seg engelsk fotball, sier manager Roberto Di Matteo til klubbens hjemmeside.

Penger til Stabæk
Tchoyi, som ble kåret til årets spiller i Tippeligaen i 2007 og i den østerrikske toppserien de to siste sesongene, kommer ikke til å ta del i morgendagens hjemmekamp på The Hawthorns mot Sunderland da treningsgrunnlaget er så som så etter mye reisevirksomhet den siste tida.

Det har blitt spekulert i en overgangssum på 2,5 millioner pund (i underkant av 25 millioner kroner) for 27-åringen, som kom til Odd Grenland og norsk fotball i 2006. Ikke lenge etter gikk ferden videre til Stabæk der han hadde stor suksess i to sesonger før ferden gikk videre til Red Bull Salzburg der han har vunnet to seriemesterskap. Nå er han altså klar for Premier League.

Stabæk har en avtale om prosenter ved eventuelt videresalg, men sportslig leder Tom Schelvan tror ikke det blir snakk om de store summene.

- Det gledelig å høre at han er klar, det har jo versert rykter lenge, sier Schelvan i Stabæk til Dagbladet.

- Når det er sagt, så er det ikke mye vi skal ha. Hvis det stemmer at overgangssummen er på 2,5 millioner pund, tror jeg ikke vi får så mye som en million kroner, fortsetter han.

- Men dette hjelper vel uansett i trange tider?

- Selvfølgelig. Vi har akkurat hentet Marius Helle, og sånn sett er det positivt å få inn litt cash nå.

- Er dere i markedet for flere spillere nå?

- Ja, vi ser etter spillere, men vi henter ikke noen bare for å hente noen. Vi må treffe riktig, sier Schelvan.