Magdalena Neuner:

Tidligere stjerne forbanna: «Hva foregår i hodene deres?»

Spår dopingavsløring i Östersund.

OPPGITT: Den tidligere skiskytter-yndlingen Magdalena Neuner spår at det vil komme dopingavsløringer i VM i Östersund. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB Scanpix
OPPGITT: Den tidligere skiskytter-yndlingen Magdalena Neuner spår at det vil komme dopingavsløringer i VM i Östersund. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): Den tidligere skiskytterdronninga Magdalena Neuner (32) la opp bare 25 år gammel, men rakk å sanke 12 VM-gull og to OL-gull.

Hun kunne i teorien fortsatt vært aktiv på dagens VM-sprint, men den tidligere tv-eksperten for ARD skal følge med fra sofaen. I kjølvannet av dopingskandalen i ski-VM, går Neuner hardt ut mot jukserne.

- Jeg fikk sjokk. Jeg spurte meg selv: Hva foregår i hodene til disse personene? Hvorfor ødelegger de sporten? Jeg liker fortsatt å tro på en ren sport. Men jeg føler meg nesten sikker på at noe vil komme fram i Östersund, sier Neuner i et intervju med den tyske avisa Münchner Merkur.

Målløs

Norske utøvere som Dagbladet har snakket med i VM-byen, er også spent på hva som skjer de neste ukene.

- Det er ikke mitt livs største sjokk om noen blir tatt her i Östersund, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

- Selvsagt er jeg redd for at det dukker opp noen skiskyttere blant navnene etter hvert, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet og sikter til navn knyttet til dopinglegen Mark Schmidt.

Magdalena Neuner forteller at dopingsakene gjør henne trist og mener hun selv er et bevis på at du kan vinne mye uten ulovlig hjelp.

- Vi har en så fin sport som mange bryr seg om. Jeg vet ikke om doperne og deres hjelpere er klare over hvor mye de ødelegger. Jeg er målløs. Når jeg tenker på sakene fra Sotsji-OL 2014, mister jeg all tro på en ren idrett, sier Neuner.

Hun fortsetter:

- Jeg håper forskningen finner måter for effektive kontroller. Vi må se på hele systemet. Spørsmålet er om det er nok å bare teste urin og blod? Jeg skulle også ønske at utøvere hadde nok tro på seg selv, og at de kan realisere drømmer, uten å jukse. Dessverre tror jeg at det alltid vil være doping i idretten, sier Neuner.

Sprint

I dag klokka 16.15 står kvinnenes sprint på programmet. Der skal Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Synnøve Solemdal og Ingrid Tandrevold.

Eckhoff starter først av de norske kvinnene på sprinten med startnummer 12. Deretter følger Olsbu Røiseland på 31, Tandrevold på 33 og Synnøve Solemdal som nummer 68.

De samme fire norske jentene går jaktstart søndag.

I morgen er det herrenes sprint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer