Tidligere styremedlem i Klanen skulle dømme Lillestrøm-kamp

Men så snudde NFF.

DØMMER IKKE LSK: Dommer Trond Ivar Døvle skal ikke dømme Viking - Lillestrøm. I stedet er han satt opp på Sarpsborg 08 - Strømsgodset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
DØMMER IKKE LSK: Dommer Trond Ivar Døvle skal ikke dømme Viking - Lillestrøm. I stedet er han satt opp på Sarpsborg 08 - Strømsgodset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da dommeroversikten for den attende runden i Tippeligaen kom, var det flere i Lillestrøm-leiren som reagerte. Trond Ivar Døvle, tidligere sikkerhetssjef og medlem i Klanen, var nemlig satt opp som dommer i kampen mellom Viking og Lillestrøm.

Kenneth Kvebek, som er talsmann for Kanarifansen, syntes det var merkelig.

- Det kom veldig overraskende, jeg trodde det var slik at han ikke skulle dømme LSK. Nesten uansett utfall vil det bli diskusjoner. Kommer det en feilavgjørelse mot LSK vil dette selvfølgelig dras fram, mens Viking fort kan klage på kompensasjonsdømming andre veien. Vi må bare håpe at han profesjonell, sier Kvebek til Romerikes Blad, som først omtalte saken.

- Et tilbakelagt kapittel Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, kunne derimot forsikre at dette ikke skulle bli noe problem.

- Døvle har levert gode prestasjoner som dommer på det øverste nivået i norsk fotball, og det er naturlig at man da kan dømme alle lagene. Vi ser på dette (Døvles tid i Klanen) som et tilbakelagt kapittel. Nå har han dømt på dette nivået såpass lenge at dette ikke vil være noe problem, sier dommersjef Rune Pedersen til rb.no.

Kan fortsatt dømme LSK Men så fikk pipa en annen lyd. Døvle ble satt opp til å dømme kampen mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset, mens Brage Sandemoen tar over Viking - Lillestrøm. Dommersjef Pedersen innrømmer at de kanskje var litt naive med tanke på forholdet mellom Vålerenga og Lillestrøm.

- Vi har snudd i den forstand av at min oppgave er å legge ting best mulig til rette for dommerne. Nå viste det seg at det ble litt trøkk rundt dette, og da skal det ikke bli noen prestisjesak for oss, forklarer Pedersen til Romerikes Blad, uten at han vil utelukke at Døvle dømmer de gule fra Romerike en gang i framtida.

Supporterleder Kvebek var fornøyd med avgjørelsen.

- De så at det kanskje var litt dumt. Kan man unngå at han dømmer LSK-kamper er det den beste løsningen. Det er veldig bra at forbundet ombestemte seg, sier Kvebek til avisa.

OMBESTEMTE SEG: Etter at det ble oppstyr av at Trond Ivar Døvle skulle dømme en Lillestrøm-kamp, fant dommersjef i NFF, Rune Pedersen, ut at det kanskje ikke var så lurt likevel. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
OMBESTEMTE SEG: Etter at det ble oppstyr av at Trond Ivar Døvle skulle dømme en Lillestrøm-kamp, fant dommersjef i NFF, Rune Pedersen, ut at det kanskje ikke var så lurt likevel. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer