Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere svensk skistjerne måtte hasteoperere pungen etter mistanke

- Testikkelen dør på bare noen timer.

HASTEOPERERT: Svenske Mathias Fredriksson måtte akuttoperer pungen etter mistanke om vridning. Han har tatt flere medaljer i OL- og VM-sammenheng.Her er han avbildet i 2006. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB scanpix
HASTEOPERERT: Svenske Mathias Fredriksson måtte akuttoperer pungen etter mistanke om vridning. Han har tatt flere medaljer i OL- og VM-sammenheng.Her er han avbildet i 2006. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere svenske langrennsløperen Mathias Fredriksson har vunnet flere medaljer i OL- og VM-sammenheng, men nylig var han involvert i en akutt kamp på privaten.

For noen uker siden ble svensken hastet inn til sykehus for å operere pungen, skriver Aftonbladet.

- Testikkelen dør på bare noen timer, så de slengte meg på operasjonsbordet, sier Fredriksson til svenske Aftonbladet om det som skjedde.

- De opererte meg i pungen. Jeg fikk vondt i høyre testikkel og de trodde den hadde rotert rundt, eller vridd seg så blodtilførselen ble stengt. Så da ble det akutt operasjon, sier 40-åringen.

De fant heldigvis ingen feil under operasjonen, og han ble raskt sydd sammen igjen. Han fikk i stedet påvist betennelse i testikkelen, og en uke etterpå fikk han oppleve smertene på nytt.

Store smerter Hvis du lurer på hvordan det føltes, får du svaret her:

- Jeg måtte være innendørs og fikk antibiotika intravenøst. Da følte jeg meg mye verre og var ikke mye tøff. Det gjorde helvetes vondt, sier svensken.

Svensken er for øyeblikket ansatt som ekspert i svenske SVT.