Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere sykkelpresident innrømmer at han snakket med Armstrong etter positiv doptest

- Jeg kan ha sagt at han trengte en resept.

(Dagbladet): Tidligere denne uka hadde Daily Mail et lengre intervju med Lance Armstrong i forbindelse med at han hadde møtt sin tidligere massør Emma O'Reilly. I intervjuet kom den tidligere toppsyklisten med sterke anklager mot Hein Verbruggen, som var president i Det internasjonale sykkelforbundet i store deler av amerikanerens karriere.

Bakgrunnen var at Armstrong hadde testet positivt på kortison.

- Sykkelsporten var i en bølgedal etter Festina-affæren året før. Hein sa bare «dette er et stort problem for meg, dette er knockout-slaget for sporten etter det som skjedde med Festina. Vi må finne på noe.» Så vi skrev ut resepten med en tidligere dato, fortalte Armstrong til Daily Mail.

Kan etterskrive resepet Verbruggen kommenterte beskyldningene såvidt overfor en nederlandsk TV-kanal på mandag.

- Siden når har man startet å tro på det Lance Armstrong sier? Påstandene hans er ulogiske, fordi det var ikke et skikkelig brudd på antidopingreglene ifølge autoritetene, skrev han i en tekstmelding, uten at folk ble særlig overbevist.

Nå har æresmedlemmet i Den internasjonale olympiske komité tatt bladdet ytterligere fra munnen. Nederlenderen er ikke like bombastisk som han var på mandag, men han nekter fortsatt å vedgå at han gjorde noe ulovlig.

- Jeg kan ha sagt til Armstrong at Det internasjonale sykkelforbundet trenger å se en resept, men jeg er sikker på at det ble tatt hånd om av vårt antidopingbyrå, ikke meg, sa Verbruggen til AP i går, ifølge Daily Mail.

REIN?: Lance Armstrong står fast ved at han ikke var dopet i 2009 og 2010. Foto: Arnt Folvik / Dagbladet
REIN?: Lance Armstrong står fast ved at han ikke var dopet i 2009 og 2010. Foto: Arnt Folvik / Dagbladet Vis mer

- Ifølge reglene våre kan en resept skrives ut i etterkant av en dopingtest, sier han videre.

Ikke redd Bruk av reseptbelagte midler som kan stå på WADAs forbudsliste er lov i forbindelse med sykdom, og kalles i antodopingreglementet for Therapeutic Use Exemptions. Problemet er bare at disse reseptene må klargjøres før en eventuell dopingtest. Hvorfor Lance Armstrong kunne etteranmelde resepten sin, vites ikke.

Det synes heller ikke å plage Verbruggen.

- Jeg er ikke redd for noen granskning, for jeg kommer ikke til å bli dømt for noen verdens ting, sier han.

I TRØBBEL: Hein Verbruggen er æresmedlem i IOK. Skulle det vise seg at han aktivt hjalp Lance Armstrong å dope seg, kan den tittelen henge i en tynn tråd. Foto: REUTERS/Jason Lee/NTB Scanpix
I TRØBBEL: Hein Verbruggen er æresmedlem i IOK. Skulle det vise seg at han aktivt hjalp Lance Armstrong å dope seg, kan den tittelen henge i en tynn tråd. Foto: REUTERS/Jason Lee/NTB Scanpix Vis mer