Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere terrordømt har tatt to sølv i Paralympics

Ble dømt til 84 år i fengsel.

TO SØLV: Sebastian Rodriguez (t.v.) sammen med gullvinner Daniel Dias fra Brasil og amerikanske Roy Perkins. Foto: BEN STANSALL / AFP / NTB SCANPIX
TO SØLV: Sebastian Rodriguez (t.v.) sammen med gullvinner Daniel Dias fra Brasil og amerikanske Roy Perkins. Foto: BEN STANSALL / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Den spanske svømmeren Sebastian Rodriguez, som i 1985 ble dømt til 84 års fengsel for terrorisme, har så langt vunnet to sølvmedaljer i Paralympics i London.

55-åringen tilhørte i sin tid den voldelige revolusjonære gruppen Grapo, og han ble dømt for å ha deltatt i mordet på en framstående forretningsmann samt for medvirkning til flere bombeattentater.

Senere deltok han i en 432 dager lang sultestreik i fengsel. Han ble holdt i live ved tvangsforing, men skadet flere organer og ble lam fra livet og ned.

Rodriguez ble løslatt i 1995 og benådet av spanske myndigheter for fem år siden.

Allerede i Sydney i 2000 deltok han i Paralympics og vant fem gull. Den gang opplyste han at han var blitt lam i en bilulykke. Da hans voldelige fortid ble avslørt, ble det fremmet krav om at han skulle fratas medaljene. Paralympics-arrangøren pekte imidlertid på at han ikke hadde brutt noen regel.

I Aten og Beijing vant han ytterligere sju medaljer, og så langt i London-lekene har han vunnet sølv i både 50 og 200 meter fri.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media