Tidligere toppdommer vil ha slutt på Chelseas «skammelige» oppførsel

«Det er et tegn på den moderne fotballen».

(Dagbladet): Gårsdagens dommer i Champions League-oppgjøret mellom Chelsea og Paris Saint-Germain fikk det hett rundt ørene i går. Björn Kuipers fra Nederland ble slaktet av eksperter da han ga svenske Zlatan Ibrahimovic det røde kortet etter en snau halvtime.

- Det er ikke rødt kort. Det er ikke i nærheten. Sorry! Det er maksimalt et gult kort, uttalte Viasat-ekspert Vidar Davidsen på direkten.

For Zlatan så ut til å hoppe inn i taklingen med knottene først, men så trakk han beina til seg før sammenstøtet. Reprisene viste at det faktisk var Oscar som viste knotter i kamp om ballen.

Pipeblåseren tok resolutt opp det røde kortet uten å tenke seg om like etter episoden. Rundt ham sto ikke mindre enn ni (!) Chelsea-spillere som alle manet fram utvisningen. De fikk det akkurat som de ville.

- Skammelig Det fikk Sky Sports-ekspert Jamie Carragher til å reagere.

- Den skammelige oppførselen til Chelsea-spillerne fikk Björn Kuipers til å dra fram det røde kortet, uttalte den tidligere Liverpool-spilleren på direkten.

Carraghers sidekommentator Grame Souness tok den enda lenger. Han mente oppførselen til de blå var «patetisk».

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville, derimot, var ikke enig med de andre ekspertene i studio.

- Det har skjedd så mange ganger at du har sett naive engelske lag i Europa. Her ser du et lag som spiller spillet, uttalte Neville.

Vil ha regelendring Tidligere toppdommer Graham Poll har en fast spalte i Daily Mail. Han skriver også at oppførselen til José Mourinhos elever var skammelig.

«Det er et tegn på den moderne fotballen», skriver Poll.

Chelsea er langt ifra det første laget som stomer bort til dommeren for å forsøke å påvirke avgjørelsen hans. Det er ikke noe nytt fenomen i dag.

Du så det blant annet tydelig da Manchester United møtte Arsenal i FA-cupen. Du ser det mest sannsynlig hver eneste dag, omtrent i hver eneste kamp.

Men det ble så tydelig gjennom bildene på Stamford Bridge. En mann kledd i svart, omringet av ni spillere i blått.

Dette fenomenet vil Graham Poll ha en slutt på.

«Det skulle bare vært en spiller fra hvert lag som gikk bort til dommeren, og det er kapteinen», skriver Poll.

PÅVIRKET? Björn Kuipers omringet av ni Chelsea-spillere i det han tar opp det røde kortet. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
PÅVIRKET? Björn Kuipers omringet av ni Chelsea-spillere i det han tar opp det røde kortet. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer