BLE OVERRASKET: Tidligere Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er forundret over at hockeygutta ble møtt med krav om betaling for å trene på Olympiatoppen, inntil saken ble løst i går. Han peker på at ishockey tidlig ble pekt ut som en satsingsidrett, og at en type som Mats Zuccarello bringer med seg en treningskultur som kan ikke overvurderes. Foto: Agnete Brun
BLE OVERRASKET: Tidligere Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er forundret over at hockeygutta ble møtt med krav om betaling for å trene på Olympiatoppen, inntil saken ble løst i går. Han peker på at ishockey tidlig ble pekt ut som en satsingsidrett, og at en type som Mats Zuccarello bringer med seg en treningskultur som kan ikke overvurderes. Foto: Agnete BrunVis mer

Tidligere Toppidrettssjef: - Å ta betalt av Zuccarello ville vært det siste jeg hadde tenkt på

- Gull verdt som kulturbærer.

(Dagbladet): Mats Zuccarello og hockeygutta er igjen velkomne til å trene på Olympiatoppen etter et oppklarende møte mellom Olympiatoppen og Norges ishockeyforbund.

I det siste har derimot Zuccarello - som er hjemme i Norge på sommerferie - måtte finne alternative steder å trene, fordi de er blitt avkrevd betaling for å benytte seg av Olympiatoppens treningssenter på Sognsvann.

- Helt kokos De ville naturligvis hatt råd til den symbolske summen 250 kroner måneden, men denne saken har mest av alt handlet om prinsipper.

Så seint som i går valgte New York Rangers-stjerna i stedet derfor å trene på Frogner stadion sammen med kompisen og Finnland-proffen Alexander Bonsaksen.

- Det virker helt kokos det som skjer på Olympiatoppen nå. Vi føler at vi blir pissa på rett i trynet, sa Zuccarello til Dagbladet.

Ville optimalisert Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl undrer seg over at Zuccarello og hockeyforbundet ble møtt med krav om betaling for å benytte seg av Olympiatoppen.

- Zuccarello, som vel må regnes blant de absolutt beste hockeyspillerne i NHL, er en utøver det er gull verdt å ha som en kulturbærer i enhver treningssal. Det utøvere som Zuccarello bringer inn av treningskultur kan ikke overvurderes - det setter en standard svært mange har mye å lære av.

- Når en slik internasjonal stjerne i sin idrett ønsker å trene på Toppidrettssenteret, ville min holdning vært å gå veldig langt i å tilrettelegge for at vedkommende fikk optimale treningsforhold slik at han ble værende i treningssalen.

- Å kreve betaling ville nok vært det siste jeg hadde tenkt på, sier Bjørge Stensbøl, som var sjef på Olympiatoppen fra 1991-2004, til Dagbladet.

Satsingsidrett Han peker på at ishockey den gangen ble pekt ut som en satsingsidrett. Nå avdøde «Pella» Refsnes fikk oppdraget med å løfte fysikken til landslagsspillerne opp til nivået som krevdes på internasjonalt nivå.

- Norge har spilt i A-VM i ni år på rad, og med tre kvartfinaler, ser den satsingen ut til å ha lykkes godt utover på 2000-tallet. Og når man starter opp en satsing på en idrett, så bør den være langsiktig. Derfor ble jeg overrasket over at prosjektet så ut til å ha blitt avsluttet fra Olympiatoppens side, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Inngikk egen avtale Hockeyforbundet inngikk en avtale med en større treningssenterkjede etter at de følte seg uønsket på Olympiatoppen, men Olympiatoppens lagspillsjef Torbjørn Orskaug er glad for at saken nå er blitt løst på en god måte.

- Jeg beklager at de ikke har følt seg velkomne hos oss, for det er de. Jeg håper de flytter seg opp fra Frogner stadion til Olympiatoppen allerede i morgen, sa Orskaug til Dagbladet i går.

Skal samle de beste Hele tankegangen bak etablereingen av Toppidrettssenteret på 1980-tallet var nettopp å samle de beste utøverne i en «smeltedigel» for å initiere kompetansedeling og erfaringsoverføringer mellom idrettene.

I et slikt bilde hører hockeygutta, med sine internasjonale resultater, helt naturlig til på Olympiatoppen.