Justin Edinburgh er død

Tidligere Tottenham-spiller (49) er død

Justin Edinburgh døde lørdag. Han ble 49 år gammel.

DØD: Justin Edinburgh. Foto: Colorsport / REX / NTB Scanpix
DØD: Justin Edinburgh. Foto: Colorsport / REX / NTB ScanpixVis mer

Edinburgh ble fraktet til sykehus på mandag med hjertestans. Han hadde vært i Madrid i anledning Champions League-finalen to dager tidligere.

BBC melder lørdag kveld at den tidligere Tottenham-spilleren er død.

- Det er med dyp og kjær tristhet at Leyton Orient bekrefter at klubbens manager, Justin Edinburgh, har gått bort, skriver Leyton Orient på Twitter.

Klubbens styreformann, Nigel Travis, sier at «våre hjerter er knust på grunn av denne tragedien».

- Suksessen som Justin brakte til Leyton Orient var utrolig, men enda viktigere var påvirkningen han hadde på oss som en vinner og et vidunderlig og inspirerende menneske. Det vil være hans arv og forbli hos oss for alltid, sier Travis til klubbens hjemmeside.

Edinburgh, som spilte over 200 kamper for Tottenham, vant National League (nivå fem i England) som manager for Leyton Orient denne sesongen.

- Vi er dypt triste og sjokkerte over å høre at Justin Edinburgh har gått bort. Våre hjertefølte kondolanser og tanker går til familien og vennene hans i denne fryktelig tunge tida, i tillegg til alle som har jobbet med Justin i Leyton Orient, skriver Tottenham på Twitter.

- Min dypeste kondolanser til hele din familie og alle i Leyton Orient. Du er en mester som trente et lag som spilte i din ånd, skriver Gary Neville på Twitter.

Edinburgh vant FA Cupen som spiller for Tottenham, og fikk også kamper for Southend United, Portsmouth og Billericay Town.

Han var lagkamerat med Erik Thorstvedt, Steffen Iversen og Øyvind Leonhardsen i Tottenham.

- Det er tragisk. Ikke til å tro, sier Thorstvedt til TV 2.

- Det er alltid lett å hylle noen etter at de har gått bort, men han var rett og slett en ordentlig grei og hyggelig fyr. Det er ingen overraskelse at han gikk hen og ble en god manager. Vi har møtt hverandre i ny og ne de siste åra, og han var også i Madrid under Champions League-finalen. Dette er helt sykt.

Edinburgh etterlater seg kone og to barn.