Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Tottenham-spiller skuffet over Villas Boas-vraking

- Burde fått mer tid.

KRITISK TIL SPARKINGEN: Tidligere Spurs-spiller Darren Anderton synes det er synd at Tottenham i dag kvittet seg med Andre Villas-Boas. Her fra en kamo i 2002, med Steffen Iversen i bakgrunnen. FOTO: Reuters
KRITISK TIL SPARKINGEN: Tidligere Spurs-spiller Darren Anderton synes det er synd at Tottenham i dag kvittet seg med Andre Villas-Boas. Her fra en kamo i 2002, med Steffen Iversen i bakgrunnen. FOTO: Reuters Vis mer

(Dagbladet): Tottenham bekreftet i dag at manager André Villas-Boas er ferdig i klubben.

Sparkingen ble offentliggjort mindre enn et døgn etter det ydmykende 0-5-tapet mot Liverpool søndag kveld.

- Burde fått mer tid Tottenham ble regelrett spilt i stykker av Brendan Rogers gutter. På sidelinja sto Villas-Boas og ristet på hodet med en alvorlig mine i ansiktet - som om han visste hva som ventet ham.

Tidligere Tottenham-spiller Darren Anderton spilte i klubben i 12 år. Han er skuffet over sparkingen.

- Dette er veldig synd. Jeg liker ikke at managere blir sparket med en gang et lag møter motgang. Se på Manchester United som sliter, men som for øyeblikket likevel står bak David Moyes. Hvis du tar en avgjørelse om å ansette noen, må du stå for det. Men fotball handler om resultater og derfor er det likevel ingen overraskelse, sier Anderton til Dagbladet.

Klubben hentet sju nye spillere i sommervinduet, og den tidligere offensive midtbanespilleren mener treneren burde fått mer tid til å sette sammen et lag. Samtidig er han kritisk til det Tottenham har vist så langt.

For mye statistikk - Det har vært negativ fotball. Og det er frustrerende å se på, når du ser kvaliteten på spillerne som ble hentet inn i sommer. Da Tottenham handlet, trodde jeg de skulle bli et lag å regne med og at de kunne nå Champions League-plassen. Men de har ikke klart å spille offensiv, kreativ fotball.

- Hva har slått feil for Villas-Boas?

- Ryktene går på at det ble for mye tall og statistikk. Det er forsåvidt vel og bra, men det handler også mye om å hente fram det beste i hver spiller. Å velge rett spiller og å sette sammen et lag. Der synes jeg ikke han har gjort en god jobb, sier 41-åringen og legger til:

- Du har også sett at han aldri har en plan b når ting ikke funker. Det må han ta ansvar for.

Vil ikke ha Capello I ettermiddag ble det klart at Tim Sherwood leder laget i kvartfinalen i ligacupen mot West Ham på onsdag. Den tidligere Tottenham-spilleren, som i dag er en del av trenerstaben, kan også bli mannen som leder laget ut sesongen, ifølge engelsk presse.

- Da Tim (Sherwood, journ.anm.) var spiller, hadde han sterke meninger om hvordan laget burde spille. Han er høyt verdsatt i klubben og av Levy. Så at han kan trene Tottenham på et tidspunkt, tviler jeg ikke på. Men det er litt overraskende hvis han går rett til den oppgaven nå.

Glenn Hoddle, Guus Hiddink og Michael Laudrup er navn som i dag har vært nevnt som potensielle erstattere. Det samme gjelder nåværende Russland-trener Fabio Capello.

- Jeg håper ikke det blir Capello. Han står for en veldig negativ spillestil. Jeg mener det var feil å kvitte seg med Harry (Redknapp, journ.anm.), men en miks av han og Villas-Boas hadde vært perfekt, sier Anderton og ler.

- Det er uten tvil en fantastisk jobb i en klubb med mange gode spillere. Og jeg tror det kan være en fint tidspunkt for en trener å komme inn.

- Hva med Ole Gunnar Solskjær?

- Solskjær? Jeg hører han gjør det godt i Norge. Og han har et fantastisk rykte i England. Men Tottenham trenger kanskje en mer erfaren trener, avslutter Anderton.

FERDIG: Portugiseren fikk i dag sparken som trener i sin andre engelske klubb. FOTO: AP
FERDIG: Portugiseren fikk i dag sparken som trener i sin andre engelske klubb. FOTO: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media