Tidligere Tour de France-konge risikerer fengselsstraff

- Det er klart jeg er redd, sier Jan Ullrich.

MØTTE I RETTEN: Tirsdag møtte Jan Ullrich opp hos en sveitsisk domstol for å forklare seg etter at de nye opplysningene dukket opp. Dato for ny rettsbehandling er ikke satt. FOTO: REUTERS/Arnd Wiegmann
MØTTE I RETTEN: Tirsdag møtte Jan Ullrich opp hos en sveitsisk domstol for å forklare seg etter at de nye opplysningene dukket opp. Dato for ny rettsbehandling er ikke satt. FOTO: REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor var den tidligere Tour de France-vinneren, Jan Ullrich, involvert i en bilulykke som sendte to personer til sykehus i Sveits.

Ullrich kjørte inn i et lyskryss i høy hastighet, krasjet først med en bil som hadde stanset foran ham og senere med en i motgående kjøreretning.

Den tidligere toppsyklisten kjørte ifølge avisen Bild i ruspåvirket tilstand, og ble idømt en betinget fengselsdom på 18 måneder.

Sanksjonen ble fastsatt etter at man kom fram til 41-åringens Audi holdt 139 kilometer i timen, og at sjåføren hadde en promille på 1,4.

Denne dommen er nå satt til side, etter at den sveitsiske domstolen har mottatt nye opplysninger i saken.
 
- Høyere fart og promille Bild skriver at de nye bevisene indikerer en hastighet på 143 kilometer i 60-sonen i Thurgau-regionen (ikke langt unna Zürich, vår anm.). Og ikke 139 som først opplyst.

Promillen skal heller ikke ha vært på 1.4, men på hele 1.85 da han kolliderte med to andre biler.

Men det stoppet heller ikke der. Det skal nemlig også være funnet valium (et beroligende middel) i eks-syklistens blodprøver.

- Det var flaks og tilfeldigheter som gjorde at ingen kom alvorlig til skade eller at liv gikk tapt, har dommer Pascal Schmidt uttalt etter at sakens nye fakta ble framlagt.

Trafikkforseelser med hastighet over det dobbelte av fartsgrensen, kan medføre fengselsstraff på ett år i Sveits. Med høyere promille, og bruk av valium, skjerpes omstendighetene ytterligere.

Forklarte seg om valiumfunnet Tirsdag møtte den tidligere T-Mobile-rytteren i retten i den sveitiske byen Weinfelden, og snakket med pressen i etterkant.

 - Jeg sliter med en skiveutglidning i ryggen. Derfor tar jeg iblant en tablett om kvelden, sier Ullrich til Bild.

Det var hans forklaring på valiumfunnet.

Det er nå en reell fare for at Tour de France-vinneren fra 1997 havner bak lås og slå.

- Naturligvis frykter jeg det, innrømmer han overfor Bild.

En dato for den nye rettssaken er foreløpig ikke satt.

Ullrich ble dømt for fyllekjøring i 2002, da han krasjet sin Porsche med promille.

Hans tidligere lagkamerat i T-Mobile, Jörg Jaksche, håper Ullrich nå har nådd bunnen av sin personlige krise.

- Sjokkerende nyheter om Jan Ullrich. Håper han får livet sitt på rett spor igjen, skrev Jaksche via Twitter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer