Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Tromsø-spiller sparket etter mistanke om kampfiksing

Skal ha betalt over 700 000 til utpressere.

 TIDLIGERE TIL-SPILLER:  Dominique Taboga (t.h) har tidligere spilt for Tromsø.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TIDLIGERE TIL-SPILLER: Dominique Taboga (t.h) har tidligere spilt for Tromsø. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Den østerrikske klubben Grödig har avskjediget forsvarsspilleren Dominique Taboga etter anklager om kampfiksing.

Taboga, som tidligere har spilt for blant annet Tromsø, skal ha forsøkt å overtale fire lagkamerater til å påvirke utfallet av fotballkamper.

- På bakgrunn av hendelsene de siste dagene har sportsdirektør Christian Hass bekreftet at Dominique Tabogas kontrakt er sagt opp etter gjensidig samtykke, het det i en melding på Grödigs nettsted.

Riktige skritt Østerrikes fotballforbund (OeFB) sier de er blitt kjent med at Taboga skal ha forsøkt å overtale lagkamerater til å ta del i kampfiksing.

- I morges ble OeFB informert skriftlig av Grödig om at Taboga har prøvd å overtale fire spillere til å ta del i kampmanipulasjon, noe spillerne takket nei til, lød det i en melding fra forbundet.

- Basert på denne informasjonen har det ble satt i verk de riktige rettslige skritt, sa forbundet videre.

Trusler Tidligere har Taboga fortalt at han og familien er blitt utsatt for trusler etter å ha nektet å bidra til kampfiksing. Tre personer ble tirsdag pågrepet da de angivelig skulle motta penger fra spilleren. En av dem skal være en tidligere østerriksk landslagsspiller.

Taboga har innrømmet at han allerede har betalt 725.000 kroner til utpresserne. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media