Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Tromsø-spiss senket England

Zdenek Ondrasek fikk en drømmedebut på det tsjekkiske landslaget. Han ble byttet inn og ble matchvinner da Tsjekkia slo England 2-1.

ENDTE ENGLANDS REKKE: Zdenek Ondrasek debuterte for det tsjekkiske landslaget i sin debut, samtidig som han sendte landet sitt mot neste års EM. Foran kampen hadde England vunnet 40 kamper på rad i kvalifiseringsspill. Foto: NTB/Scanpix
ENDTE ENGLANDS REKKE: Zdenek Ondrasek debuterte for det tsjekkiske landslaget i sin debut, samtidig som han sendte landet sitt mot neste års EM. Foran kampen hadde England vunnet 40 kamper på rad i kvalifiseringsspill. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Ondrasek, med bakgrunn fra Tromsø, ble byttet inn etter 65 minutter på stillingen 1-1. Spissen tok godt vare på sjansen. Fem minutter mottok han ballen i boksen og satte inn den avgjørende scoringen.

30-åringen spiller for tiden for Dallas i MLS.

I Tromsø hadde han blant annet en sterk 2012-sesong da han ble delt toppscorer i Eliteserien.

Med seieren har Tsjekkia en glimrende mulighet til å kvalifisere seg til EM. De ligger på andreplass i puljen, men på samme poengsum som gruppeleder England. Begge har 12 poeng, men engelskmennene har én kamp til gode. Kosovo på tredjeplass har åtte poeng.

England hadde før fredag 43 kamper på rad uten tap i EM- og VM-kvalifisering. Sist de tapte en kvalifiseringskamp var for ti år siden.

Drømmeåpning

England fikk en pangåpning på kampen. Ikke engang fem minutter var spilt da Raheem Sterling ble felt innenfor 16-meteren. Dommeren blåste straffe, og fra 11 meter var Harry Kane som vanlig sikker.

Hjemmelaget slo raskt tilbake. Etter ni minutter fikk de uttelling. En corner ble svingt inn i feltet, headet ned og satt i nettet av Jakub Brabec. Det meste skulle handle om hjemmelaget utover i omgangen.

Tsjekkia styrte og England slet med å spille seg inn i kampen.

Etter pausen var gjestene bedre, og etter en snau time fikk Sterling en stor mulighet. Han ble spilt fri og forsøkte å runde keeper som fikk en hånd på ballen.

I den andre enden var Tsjekkia farlig frampå med et godt langskudd like etterpå.

Også Harry Kane skulle få en sjanse, men det var istedenfor en tidligere eliteseriespiller som skulle få æren av å avgjøre.

Sliteseier for Frankrike

Frankrike måtte slite lenge i fredag bortekamp mot Island, men etter 66 minutter løsnet det for gjestene. De fikk tildelt straffespark. Det satte Olivier Giroud i nettet.

Med seieren har laget god kontroll i gruppe H. Frankrike leder med 18 poeng, to foran Tyrkia. Island er nummer tre med 12 poeng når tre runder gjenstår.

Vant gjorde også Portugal. De slo Luxembourg 3-0 etter scoringer av Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo og Gonçalo Guedes.

Portugiserne er nummer to i gruppen, fem poeng bak ledende Ukraina, men med én kamp til gode. Serbia på tredjeplass er igjen tre poeng bak Portugal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling