Tidligere Tromsø-spiss senket England

Zdenek Ondrasek fikk en drømmedebut på det tsjekkiske landslaget. Han ble byttet inn og ble matchvinner da Tsjekkia slo England 2-1.

ENDTE ENGLANDS REKKE: Zdenek Ondrasek debuterte for det tsjekkiske landslaget i sin debut, samtidig som han sendte landet sitt mot neste års EM. Foran kampen hadde England vunnet 40 kamper på rad i kvalifiseringsspill. Foto: NTB/Scanpix
ENDTE ENGLANDS REKKE: Zdenek Ondrasek debuterte for det tsjekkiske landslaget i sin debut, samtidig som han sendte landet sitt mot neste års EM. Foran kampen hadde England vunnet 40 kamper på rad i kvalifiseringsspill. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ondrasek, med bakgrunn fra Tromsø, ble byttet inn etter 65 minutter på stillingen 1-1. Spissen tok godt vare på sjansen. Fem minutter mottok han ballen i boksen og satte inn den avgjørende scoringen.

30-åringen spiller for tiden for Dallas i MLS.

I Tromsø hadde han blant annet en sterk 2012-sesong da han ble delt toppscorer i Eliteserien.

Med seieren har Tsjekkia en glimrende mulighet til å kvalifisere seg til EM. De ligger på andreplass i puljen, men på samme poengsum som gruppeleder England. Begge har 12 poeng, men engelskmennene har én kamp til gode. Kosovo på tredjeplass har åtte poeng.

England hadde før fredag 43 kamper på rad uten tap i EM- og VM-kvalifisering. Sist de tapte en kvalifiseringskamp var for ti år siden.

Drømmeåpning

England fikk en pangåpning på kampen. Ikke engang fem minutter var spilt da Raheem Sterling ble felt innenfor 16-meteren. Dommeren blåste straffe, og fra 11 meter var Harry Kane som vanlig sikker.

Hjemmelaget slo raskt tilbake. Etter ni minutter fikk de uttelling. En corner ble svingt inn i feltet, headet ned og satt i nettet av Jakub Brabec. Det meste skulle handle om hjemmelaget utover i omgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer