Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere tysk landslagsspiller drept i Syria

Valgte bort Bundesliga for hellig krig.

 LOVENDE:  Burak Karan var en lovende fotballspiller, og spilte på U-16 og U-17 med blant andre Sami Khedira og Kevin-Prince Boateng. 26-åringen valgte derimot enn annen vei - og har nå blitt drept i Syria. Foto: EPA / MARCEL DECOUX / NTB Scanpix / YouTube
LOVENDE: Burak Karan var en lovende fotballspiller, og spilte på U-16 og U-17 med blant andre Sami Khedira og Kevin-Prince Boateng. 26-åringen valgte derimot enn annen vei - og har nå blitt drept i Syria. Foto: EPA / MARCEL DECOUX / NTB Scanpix / YouTube Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere tyske fotballspilleren Burak Karan er blitt drept i et bombeangrep i Syria, melder Spiegel.de.

Karan ble ansett som et talent i ung alder, og hadde til sammen fem U16-kamper to to U17-kamper for Tyskland, der spilte han sammen med store navn som Sami Khedira og Kevin-Prince Boateng.

Hyllet av Boateng 26-åringen var innom klubber som Bayer Leverkusen, Hertha Berlin og Hamburger SV i sin korte karriere.

For da lagkameratene fortsatte til store europeiske klubber, la Karan fotballskoene på hylla som 20-åring i 2008 - til fordel for å vie livet sitt til krig.

- RIP min bror Burak.K!! Jeg vil aldri glemme den tiden vi hadde sammen, du var virkelig en god venn, twitret Kevin-Prince Boateng i dag, til minne om den tidligere landslagskameraten.

Dro til Syria i vår En YouTube-video fra oktober viser Burak Karan bevæpnet, noe broren Mustafa overfor Bild sier ikke beviser at han var en del av opprørsgruppen som forsøker å fjerne president Bashar Al-Assad.

- Videoen er på arabisk - et språk Burak ønsket å lære seg å snakke perfekt, men ikke greide. Han ønsket ikke å krige, men var bevæpnet for å beskytte bilene han kjørte i, forteller broren.

26-åringen dro til Syria for sju måneder siden, med sin 23-år gamle kone og deres to barn på tre og 10 måneder.

Det skal nå ha blitt åpnet sak for å undersøke om det tidligere fotballtalentet har støttet et utenlandsk terror-nettverk, skriver thelocal.de

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media