Tidligere United-kaptein slakter klubbens overgangspolitikk

Gary Neville forstår ikke hvorfor Danny Welbeck ble solgt.

 UT MOT GAMLEKLUBBEN:  Gary Neville går hardt ut mot Manchester Uniteds overgangspolitikk. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
UT MOT GAMLEKLUBBEN: Gary Neville går hardt ut mot Manchester Uniteds overgangspolitikk. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Til helgen starter Premier League opp igjen etter landslagspausen. For Manchester United er det ventet at flere av Louis van Gaals nysigneringer vil få sin debut mot Queens Park Rangers søndag.

Lørdag formiddag tar derimot Manchester-gutten Danny Welbeck på seg drakten til London-rivalen Arsenal. Det forstår den tidligere Manchester United-kapteinen Gary Neville lite av.

- Merkelig salg - Jeg klarer ikke forstå det. Jeg jobbet med Danny Welbeck denne uken, men for meg er det merkelig. Salget er rett og slett merkelig. Men det er bare min mening, sier Englands nåværende assistenttrener Gary Neville ifølge Daily Mail.

Arsenal betalte United 160 millioner på overgangsvinduets siste dag for 24-åringen, som i midtuken scoret Englands begge mål da de startet EM-kvalifiseringen med seier borte mot Sveits.

- I dette overgangsvinduet er det en rekke backer som har blitt solgt for rundt 150 millioner.

- Hvordan kan Arsenal ha fått ham til den prisen? Jeg klarer ikke å forstå det. Manchester hjelper en konkurrent. Det er et lag de kjemper mot om å komme topp-4, sier Neville.

Mens Welbeck forsvant ut, kom angriperen Radamel Falcao inn på lån. Samtidig blir han klubbens best betalte spiller.

- Falcao-kjøpet sørget for at de gikk over streken. Det var sjokkerende for alle. Hvordan de skal få Rooney, Di Maria, van Persie, Falcao, Herrera, Januzaj og Mata inn på laget vet ikke jeg, fortsetter Neville.

Under Sir Alex Ferguson var fokuset stort på bruken av egenutviklede spillere. Da byrvivalen City vant ligagullet for to år siden uttalte han følgende:

«Vi investerer i unge spillere. Det er det vi er gode til, vi er ikke som andre klubber som bruker formuer på ferdige varer. Vi vet at Manchester City betaler idiotpenger, de gir latterligere lønninger og slikt. Det er ingenting vi kan gjøre med det».

Den filosofien ser ut til å ha forsvunnet ut portene på Old Trafford sammen med skotten.

Uenig Giggs Eldstebror Neville tilhører Manchester-klubbens gylne «Class Of 92»-generasjon. Det samme gjør van Gaals assistent Ryan Giggs. Han har en annen oppfatning enn sin mangeårige lagkamerat.

- Historien til denne klubben har handlet om å spille underholdende fotball og å gi unge spillere en sjanse. Det kommer ikke til å endre seg, sa Giggs da han talte på en internasjonal fotballkongress i Manchester onsdag.

- Danny er borte, og det er selvsagt skuffende fordi man aldri ønsker at en egenutviklet spiller skal forsvinne. Men nå har vi en manager, Louis van Gaal, som ga Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Andrés Iniesta, Xavi og Thomas Müller en sjanse da de var unge, sa Giggs.

 FORSTÅR IKKE SALGET:  Gary Neville forstår hvordan Manchester United kunne selge Danny Welbeck. Foto: EPA/PETER KLAUNZER
FORSTÅR IKKE SALGET: Gary Neville forstår hvordan Manchester United kunne selge Danny Welbeck. Foto: EPA/PETER KLAUNZER Vis mer