Tidligere United-sjef kan bli FIFA-topp

Aktuell for visepresident-posten.

Manchester Uniteds tidligere direktør David Gill er aktuell som visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Tirsdag offentliggjorde 57-åringen at han stiller til valg som Storbritannias visepresident når nordirske Jim Boyce går av i mai neste år.

Gill er i dag visepresident i Det engelske fotballforbundet og sitter i tillegg i eksekutivkomiteen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). For en tid tilbake avskrev han seg selv som aktuell for visepresidentvervet i FIFA, men nå har 57-åringen gjort helomvending.

- Etter å ha rådført meg med styrekolleger både i Manchester United, FA og UEFA, håper jeg å kunne levere et positivt bidrag og å bruke mitt kandidatur til å fremme det videre reformarbeidet, sier Gill.

Valget av visepresidenter til FIFA vil finne sted under UEFA-kongressen i Wien i mars neste år. Der vil samtlige medlemmer stemme på et knippe kandidater som er plukket ut av de fire britiske fotballforbundene.

Det internasjonale fotballforbundet har totalt åtte visepresidenter. Storbritannias fremtredende rolle i internasjonal fotball garanterer dem den ene av disse.

(NTB)