Tidligere United-spiller headet inn City-utlikning

Stoke hadde City i kne etter supermål av Crouch.

Foto: AP Photo/Jon Super
Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Stoke - Manchester City 1-1

Manchester City stanget og stanget i Stokes forsvarsmur, og da Peter Crouch scoret et fantastisk mål etter timen spilt så det ut til at Manchester United ville få mulighet til å øke forspranget mot Fulham mandag.

Men kvarteret før slutt fant City nettmaskene etter at en tidligere Manchester United-spiller endret retning på et Yaya Toure-skudd fra nærmere 35 meter.

Ivorianeren ladet skuddfoten fra tilsynelatende håpløst hold, og det virket som om det ville bli keepermat for Stoke-keeper Asmir Begovic. Ryan Shawcross - som var i Manchester United fra 2002 til 2008 - prøvde å blokkere skuddet, ballen endret retning, og Begovic rakk ikke å reagere raskt nok.

Stoke presset på for tre poeng i sluttminuttene, og skapte stadig trøbbel i City-feltet. Det endte imidlertid med poengdeling.

Crouch-perle Det var en temperementfull førsteomgang på Britannia, og David Silva måtte i åpningsminuttene bli behandlet på sidelinjen da han fikk albuen til Dean Whitehead i ansiktet. Også Mario Balotelli og Garet Barry fikk en albue i ansiktet.

Fotballmessig var det få muligheter i den første omgangen, men et kvarter ut i den andre omgangen eksploderte Britannia da Peter Crouch sto for et av årets mål.

31-åringen skjøt på halv volley fra 20 meter, og sendte ballen i en nydelig bue over Joe Hart og i det lengste hjørnet.

- Det må være et av de beste målene jeg har scoret. Jeg har scoret noen på volley, men ingen har vært så fine som det, sa Peter Crouch i et intervju vist på TV2.

Toure-kanon City klarte ikke skape muligheter mot et kompakt og hardtarbeidende City-lag, og da Yaya Toure ladet skuddfoten på 35 meter så det heller ut til å være av frustrasjon enn tro på scoring.

Skuddet var knallhardt (110 km/t), og da det endret retning i hodet til Ryan Shawcross var Asmir Begovic plutselig satt ut av spill.

Det endte dermed 1-1 på Britannia Stadium.

Foto: Reuters / Darren Staples / Scanpix
Foto: Reuters / Darren Staples / Scanpix Vis mer