Tidligere United-spiller tror McTominay blir Solskjærs nøkkel mot Messi

Eks-Manchester United-spiller Darren Fletcher vet en ting eller to om å stoppe Lionel Messi. Nå har han identifisert mannen som kan stoppe Barcelonas argentinske ballgeni.

NØKKELEN? Scott McTominay kan få en nøkkelrolle i kveldens storkamp mot Barcelona. Foto: PA Photos
NØKKELEN? Scott McTominay kan få en nøkkelrolle i kveldens storkamp mot Barcelona. Foto: PA Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og den mannen, heter Scott McTominay.

Den skotske 22-åringen har fått mye tillit under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Han viste seg frem med en vakker scoring fra distanse i 1-2-tapet for Wolverhampton i forrige Premier League-runde.

Han viste seg imidlertid fra sin aller beste side da Manchester United - mot alle odds - snudde 0-2 til 3-3-avansement i Paris i forrige runde av Champions League. For etter at den italienske midtbanemannen Marco Verratti hadde dominert det første oppgjøret på Old Trafford, fikk McTominay oppgaven med å ta ham ut av kampen i returoppgjøret.

Det klarte han.

- Nå fortjener han muligheten til å gå opp mot Messi, skriver Darren Fletcher i en analyse for BBC.

Nytt frimerke?

Fletcher, som i sin tid spilte 223 kamper for Manchester United, og i en årrekke var lagkamerat med nåværende United-sjef Ole Gunnar Solskjær, var med på å slå Barcelona ut av Champions League da de to lagene møttes i semifinalen i 2008. Paul Scholes' suser fra distanse ble den store forskjellen på lagene. Manchester United tok seg til finale, og slo som kjent Chelsea etter straffer.

De to neste møtene mellom United og Barcelona, endte med suverene Barcelona-seirer, i Champions League-finalen i 2009, og igjen i finalen i 2011.

Fletcher mener at dagens Barca-lag ikke er av samme kaliber som gjengen som rundspilte Manchester United i 2011. Mye på grunn av at Messi ikke har spillere som Xavi og Andres Iniesta med seg på gressteppet lenger. Men Messi er der fremdeles, og Fletcher påpeker at det nå er han som styrer kampen, som dikterer tempoet, som skaper sjansene.

Løsningen, ifølge Fletcher, er altså McTominay, som har spilt 16 kamper for Manchester United denne sesongen. Dersom han spiller i kveld, vil det bli hans andre opptreden i Champions League denne sesongen.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United-supporterne frykter ikke Lionel Messi før onsdagens møte med Barcelona i Champions League. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt/Dagbladet TV Vis mer

- En konstant trussel

- Ander Herrera, som mistet returoppgjøret mot PSG på grunn av skade, kan også ta på seg rollen med å fotfølge Messi, og det er mulig at de begge kan spille sammen, men McTominay var utvilsomt Uniteds beste spiller i Paris og fortjener muligheten til å bryne seg på Messi.

Men det er ikke bare-bare det heller.

MOTIVERT: Lionel Messi avbildet under trening på Old Trafford. Foto: PA Photos.
MOTIVERT: Lionel Messi avbildet under trening på Old Trafford. Foto: PA Photos. Vis mer

- Problemet med å sette et frimerke på Messi som McTominay hadde på Verratti, er at han (Messi) vet hvordan han skal håndtere det. Han vil dra deg inn i andre områder som åpner opp rom for lagkameratene.

Dersom Manchester United ikke ønsker å gi en spiller dedikert Messi-ansvar, foreslår Fletcher en annen løsning Solskjær kan benytte seg av:

- Manchester United trenger kanskje ulike spillere i ulike områder for å passe på Messi når han er i nærheten: På den måten, hvis vi sier at Nemanja Matic er i midten, McTominay er til høyre og Herrera til venstre, vil alltid en av dem fokusere på hvor Messi er - uansett hvor han befinner seg.

- Det er viktig, for han vil være en konstant trussel, understreker han.

Samtidig påpeker han at man aldri kan skru av når Messi er i nærheten. Selv ikke når han bare spaserer rundt - som han ofte gjør - og ser uinteressert ut. Plutselig våkner han til live.

- Han som markerer ham må alltid være på tå hev.

Vil bringe trofeet tilbake

Lionel Messi har vært i strålende form denne sesongen, og har vært en viktig bidragsyter til at Barcelona nå ser ut til å kapre nok en ligatittel i den hjemlige ligaen.

Og Messi, som var svært frustrert etter fjorårets Champions League-exit i kvartfinalen, lovet Barca-fansen før denne sesongen at han og lagkameratene skulle gjøre alt de kunne for å bringe Champions League-trofeet tilbake til Camp Nou.

Så gjenstår det å se om Scott McTominay blir mannen som stopper Messi og hans store planer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer