Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere United-trener tar over som manager for Riise og Hangeland

Martin Jol har fått fyken.

TAR OVER: Rene Meulensteen tar over sjefsstolen i Fulham etter Martin Jol. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
TAR OVER: Rene Meulensteen tar over sjefsstolen i Fulham etter Martin Jol. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

(Dagbladet): Den siste tiden har det vært mye spekulasjoner rundt hvorvidt Martin Jols tid som manager i Fulham er i ferd med å renne ut.

I dag kom meldingen om at nederlenderen forsvinner med øyeblikkelig virkning. Mannen som erstatter ham er landsmannen René Meulensteen.

Det har ikke akkurat gått på skinner for London-laget den siste tiden. Med 0-3-tap for West Ham i går, har de fem siste kampene endt med tap.

Ex-United Dermed blir den tidligere Manchester United-treneren og Ansji-manageren René Meulensteen ny manager for Brede Hangeland og John Arne Riise på Craven Cottage.

- Jeg snakket med Martin i dag, og takket ham for innsatsen hans på vegne av Fulham over de siste tre sesongene, og spesielt siden jeg ble styreformann tidligere i år, sier Shahid Khan på klubbens hjemmesider.

- Martin var takknemlig, og jeg setter pris på at han viser forståelse for situasjonen. Det er ingen tvil om at Martin er en meget god fotball-mann, og han har min dypeste respekt for det han har gjort for klubben. Dessverre kan man ikke se bort fra de dårlige resultatene den siste tiden, og lagets supportere fortjener bedre. Med mer enn halve sesongen igjen, var det nødvendig med et umiddelbart skifte.

- Tilliten verdig Meulensteen ble bare for noen uker siden ansatt som sjefstrener i klubben, men rykker nå opp et hakk og blir manager i stedet.

Han sier i en uttalelse fra klubben at han akter å få Fulham-skuta på rett kjøl.

- Jeg setter pris på tilliten Mr. Khan viser meg, og jeg vil gjøre mitt ytterste for å leve opp til forventningene og vise meg tilliten verdig. Vi tar sikte på å få Fulham tilbake på rett spor, og vi begynner allerede på onsdag, sier han.

Martin Jol, som har vært i klubben siden 2011, sier at han har satt stor pris på sin tid i London-klubben.

- Jeg var priviligert som fikk lede Fulham, et av de store klubbene i Premier League, og i hele verden for den saks skyld. Jeg er skuffet over det vi har prestert denne sesongen, men jeg vet at det er lysere tider i vente for klubben og dens supportere. Jeg kommer bestandig til å sette pris på min tid her, og vil takke både Mr. Khan og alle andre for at jeg fikk muligheten, sier Jol.