Tidligere Vålerenga- og Molde-trener er død

Gunder Bengtsson ble 73 år gammel.

TRENER I NORGE: Gunder Bengtsson hadde to opphold som trener i Norge. Først med Vålerenga, der han vant serien i 1983 og 1984, før han trente Molde fra 2001 til 2003.

 Foto Per-Tormod Nilsen / NTB SCANPIX
TRENER I NORGE: Gunder Bengtsson hadde to opphold som trener i Norge. Først med Vålerenga, der han vant serien i 1983 og 1984, før han trente Molde fra 2001 til 2003. Foto Per-Tormod Nilsen / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han sovnet stille inn fredag etter lengre tids sykdom.

Bengtsson hadde to opphold som trener i Norge. Først med Vålerenga, der han vant serien i 1983 og 1984, før han trente Molde fra 2001 til 2003.

- Vi føler oss trygge på at man har fått påfyll av kompetanse, holdninger og vinnerinstinkt som gjør det mulig å ta de rette skrittene mot klubbens ambisiøse målsettinger, skrev Molde i en pressemelding da Bengtsson ble ansatt.

Likevel gikk det ikke helt som planlagt for Bengtsson i Molde. Etter en svak åpning på 2003-sesongen, valgte han å gå på dagen 22. mai 2003.

- Under pressekonferansen på Molde stadion så begge parter rimelig fornøyde ut. Det er neppe bare gleden over å komme seg bort fra et vepsebol som gledet svenskene, men ingen av partene ville snakke om fallskjermen de fikk med seg, skrev NTB om avskjeden.

Det var også Bengtssons siste klubb som trener.

I tillegg til å ha trent Molde og Vålerenga, hadde Bengtsson også ansvar for større klubber. Før han kom til Molde i 2001 hadde han vært trener for både Panathinaikos, PAOK, Apollon Limassol og Feyenoord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer