Luton Shelton diagnostisert med ALS

Tidligere Vålerenga-spiller har fått dødelig nervesykdom

Har blitt diagnostisert med nervesykdommen ALS.

VÅLERENGA-HELT: Luton Shelton var fire år i Vålerenga i starten av fotballkarrieren og ble populær blant Klanen og innad i klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VÅLERENGA-HELT: Luton Shelton var fire år i Vålerenga i starten av fotballkarrieren og ble populær blant Klanen og innad i klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jamaicanske Luton Shelton er best kjent som den lynraske kantspilleren på Vålerenga på for 10 år siden.

Shelton er fortsatt bare 32 år gammel, og i løpet av fotballkarrieren har han vært innom Helsingborg, Sheffield United, Aalborg og Karabükspor, i tillegg til en suksessfull landslagskarriere, men har nå fått påvist sykdommen ALS, skriver Aftenposten.

Det jamaicanske nyhetsstedet The Gleaner intervjuet Shelton og familien hans på torsdag.

- Hver pasient er forskjellig, sier Shelton i intervjuet. I intervjuet sliter den tidligere Vålerenga-spilleren tydelig med å snakke på grunn av tilstanden han er i. Han skal ha blitt diagnotisert med sykdommen i fjor sommer.

- En fin type

Shelton tilbragte tre år i hovedstadsklubben og ble en publikumsfavoritt på Ullevål. Tidligere lagkamerat i Vålerenga, Freddy dos Santos forteller at Shelton var en meget hyggelig type og en god lagkamerat.

- Han var en utrolig god lagkamerat og fotballspiller, som ga mye for Vålerenga. Han var her i fire år og på sitt beste var han en av ligaens beste. En fin type, det er trist å se han så nede som han er nå. Det gjorde skikkelig vondt å se bilder og video av ham, sier dos Santos til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer