Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Tidligere Vålerenga-spiller trener med Lillestrøm: - Nesten som å søke jobb

Kan signere for gamleklubbens erkerival.

I VÅLERENGA-DRAKT: Adnan Haidar (til venstre) i aksjon mot Hønefoss i 2008. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I VÅLERENGA-DRAKT: Adnan Haidar (til venstre) i aksjon mot Hønefoss i 2008. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Vålerenga-spilleren Adnan Haidar (27) trener med Lillestrøm. Det bekrefter spilleren selv overfor Dagbladet.

Fra 2008 til 2011 spilte midtbanespilleren i Vålerenga, med et utlån til Skeid i 2009. Etter å ha takket nei til prøvespill i Burnley før 2012-sesongen gikk han gratis til Stabæk. Fra 2014 til 2015 spilte han i Bryne, før han i mars 2015 meldte overgang til Ham-Kam. Forrige sesong spilte Haidar i Moss Fotballklubb i 2. divisjon, noe som endte med nedrykk.

For øyeblikket er Haidar Bosman-spiller, noe som vil si at han står uten kontrakt. Han har dermed ingen forpliktelse til noen klubber. Haidar skrev ikke under noen ny kontrakt i Moss etter forrige sesong.

- Å være Bosman-spiller er jo nesten som å søke jobb. Jeg har vært i kontakt med noen klubber underveis og klart å holde meg i god form. Nå har jeg vært så heldig at jeg får prøvespille i Lillestrøm, sier libaneseren til Dagbladet.

27-åringen har tidligere spilt i Tippeligaen for både Vålerenga og Stabæk. På spørsmål om han fortsatt behersker nivået i Tippeligaen er ikke Haidar i tvil.

- Jeg føler faktisk at jeg er bedre nå enn det jeg var den gangen, og at jeg vil håndtere det bedre denne gangen. Jeg har vært mye skada i mine tidligere klubber, og følte jeg måtte ned et par divisjoner for å hente meg inn igjen, forteller han.

PÅ TRENING: Adnan Haidar (til venstre) i duell med Kristoffer Hæstad. Foto: Øhman Rolf / Aftenposten / NTB Scanpix
PÅ TRENING: Adnan Haidar (til venstre) i duell med Kristoffer Hæstad. Foto: Øhman Rolf / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

På mandag kom nyheten om at Bajram Ajeti har signert en ettårskontrakt med Åråsen-klubben. Haidar og Ajeti har tidligere spilt sammen i både Ham-Kam og Moss. Haidar legger ikke skjul på at han har pratet med Ajeti i forkant av prøvespillet.

- Bajram har vært en viktig faktor, og anbefalte meg Lillestrøm. Jeg føler at jeg har gjort det bra på treninger så langt, men det er bare prøvespill, så alt kan skje, forteller midtbanespilleren.

- Hva kan du tilføre Lillestrøm som spiller?

- Jeg er en midtbanespiller som er god med ball og kan styre spillet. Duellstyrken og ballsikkerheten min kan bidra med å skape trygghet i laget, sier han.

Det er ingen hemmelighet at Vålerenga og Lillestrøm ikke liker hverandre særlig godt. Kampene preges ofte av tøffe dueller og harde taklinger. Det er ett av Norges største hatoppgjør, og når de to klubbene møtes er ingenting annet enn seier godt nok. På tross av at Haidar nå trener med Vålerengas argeste konkurrent, forholder han seg avslappet til det hele.

- Jeg ønsker å ha fokus på å bli bedre, og tenker ikke så mye på det. Jeg ønsker bare å spille på det høyeste nivået jeg kan, og da er jeg takknemlig for at jeg får sjansen i Lillestrøm. Rivalisering finnes overalt, slik er fotball, sier han.

- Tror du Vålerenga-fansen vil reagere på dette?

- Jeg tror ikke de tenker så mye på det. Jeg hadde en bra tid i Vålerenga og spilte en del kamper. Siden jeg har både kone og barn i Oslo vil jeg gjerne spille i en klubb i nærområdet. Jeg har fått flere tilbud, men nå fokuserer jeg på Lillestrøm, avslutter Haidar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!