CJ Hunter

Tidligere verdensmester død

Eksmannen til Marion Jones og tidligere verdensmester CJ Hunter (52) er død.

STJERNEPAR: CJ Hunter (t.h) ved siden av Marion Jones. Foto: AFP
STJERNEPAR: CJ Hunter (t.h) ved siden av Marion Jones. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle friidrettsutøveren CJ Hunter er død. Det bekrefter den amerikanske kastetrenernes organisasjon på Twitter.

- Vi er triste over å høre at verdensmesteren CJ Hunter er død. Han ble ikke engang 53 år gammel. Han døde altfor ung. Hvil i fred, skriver de på Twitter.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

CJ Hunter er kjent for både et VM-gull i kulestøt i 1999 og for dopingskandalen som seinere raserte karrieren.

Likevel er Hunter kanskje mest kjent for å ha vært sammen med datidas store stjerne, den amerikanske sprinteren Marion Jones.

Etter VM-gullet i Sevilla i 1999 var det store forventninger til Hunter før OL i Sydney i 2000. Rett før OL-åpningen testet han imidlertid positivt for steroidet nandrolon og konkurrerte derfor ikke Sydney.

KJENTE FJES: Jones og Hunter var på alles lepper før OL i 2000. Foto: Reuters
KJENTE FJES: Jones og Hunter var på alles lepper før OL i 2000. Foto: Reuters Vis mer

To år seinere, rullet den store BALCO-avsløringen opp. Den avslørte at han og mange andre framtredende utøvere hadde fått dop fra det omdiskuterte BALCO-laboratoriet.

Skandalen endte hans fire år lange ekteskap med Jones fordi hun skulle ha vært redd for hennes egne karriere skulle bli plaget av ektemannens dopingforbud.

Det skulle seinere vise seg at hun også var en del av BALCO-operasjonen, og i 2007 innrømmet at hun også hadde fått dop av laboratoriet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer