Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere verdensmester i roing er død

Sarah Tait fra Australia ble bare 33 år gammel.

HADDE KREFT: Den tidligere verdensmesteren og olympiske sølvmedaljevinneren i roing, Sarah Tait (t.h.) fra Australia ble bare 33 år gammel. Hun tapte kampen mot kreften. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix
HADDE KREFT: Den tidligere verdensmesteren og olympiske sølvmedaljevinneren i roing, Sarah Tait (t.h.) fra Australia ble bare 33 år gammel. Hun tapte kampen mot kreften. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere verdensmesteren og olympiske sølvmedaljevinneren i roing, Sarah Tait fra Australia ble bare 33 år gammel. Hun tapte kampen mot kreften.

Den australske olympiske komiteen kom med dette triste budskapet torsdag morgen.

Så sent som i 2012 i London-OL sikret Tait sølvet i toer sammen med lagvenninne Kate Hornsey. Året etter rammet sykdommen. Hun ble diagnostisert med kreft i livmorhalsen. Det førte til at hun måtte bruke alle krefter på å kjempe mot sykdommen og la opp som roer i 2013.

Hun var med i tre OL og ble verdensmester i åtter med det australske laget i 2005. Sarah Tait var gift med rotreneren Bill Tait og har to barn.

Hun ble mor første gang i 2009, og da hun kom tilbake i OL tre år senere, ble hun den første mammaen som har deltatt i et OL for Australia som roer.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram