MISTENKT: Gennaro Ivan Gattuso, tidligere Milan-spiller og verdensmester for Italia, er blant flere andre knyttet til kampfiksing. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
MISTENKT: Gennaro Ivan Gattuso, tidligere Milan-spiller og verdensmester for Italia, er blant flere andre knyttet til kampfiksing. Foto: REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Tidligere verdensmester knyttet til kampfiksing i Italia

Gattusos hus ransaket av politiet.

(Dagbladet): Gennaro Ivan Gattuso, tidligere Milan-spiller og verdensmester for Italia, er blant flere andre knyttet til kampfiksing. Det melder italienske Gazzetta Dello Sport.

Huset til den italienske stjernen skal ha blitt ransaket som en del av etterforskningen som så langt har endt med fire arrester. Ingen av de arresterte skal være fotballspillere.

- Dette er enda et uttrykk for politiets målbevissthet i kampen mot kampfiksing, som en del av et større bilde, sier Raffaele Grassi, en talsmann for det italienske politiet.

Tre Milan-kamper fra 2011, i tillegg til 53 kamper på lavere nivå, skal legges under lupen.

Bindeledd En annen av de som er i politiets søkelys, er den tidligere Milan- og Lazio-spilleren Christian Brocchi.

Brocchi tilbragte mesteparten av karrieren i Milan sammen med Gattuso, og vant to Champions League- og én Serie A-tittel med klubben.

De fire arresterte er mistenkt for å ha vært et bindeledd mellom spillerne og bakmennene i matchfiksingssakene.

Urokråke Dette er ikke første gang Gattuso er innblandet i kontroverser utenfor fotballbanen.

For snaue to uker siden gikk han hardt ut mot Barbara Berlusconi og hennes rolle i AC Milan.

- Jeg ser bare ikke hvordan damer hører hjemme i fotballen. Jeg liker ikke å si det, men det er sånn det er, sa Gattuso den gang.

Tilbake i 2011 var det Tottenham-trener Joe Jordan som fikk kjenne på italienerens vrede både under og etter Champions League-oppgjøret mellom Spurs og Milan. Det endte med både kvelertak og en liten springskalle.

Tottenham-manager Harry Redknapp kunne ikke la være å trekke litt på smilebåndet da han ble intervjuet på TV om episoden etter kampen.

- Gattuso mistet hodet. Joe Jordan er den siste du burde slåss med. Joe kan ta vare på seg selv, det vet alle som så ham spille, sa Redknapp.