Tidligere verdensmester reddet turist fra drukning

- Jeg bare gjorde hva jeg måtte gjøre.

HELT: Filippo Magnini var på rett sted til rett tid da en turist holdt på å drukne på Sardinia. Den tidligere verdensmesteren i svømming berget mannens liv. Foto: NTB Scanpix
HELT: Filippo Magnini var på rett sted til rett tid da en turist holdt på å drukne på Sardinia. Den tidligere verdensmesteren i svømming berget mannens liv. Foto: NTB ScanpixVis mer

Filippo Magnini var på rett sted til rett tid da en turist holdt på å drukne på Sardinia. Den tidligere verdensmesteren i svømming berget mannens liv.

Hendelsen fant sted ved Cala Sinzias-stranden lørdag. Ifølge BBC kastet Magnini seg ut i vannet da mannens venner ropte på hjelp fra folk på stranden. 45-åringen holdt mannens hode over vann fram til livreddere kom til utsetning med en gummibåt.

- Jeg bare gjorde hva jeg måtte gjøre, sier Magnini til BBC.

To dager før nestenulykken hadde den involverte mannen på 45 år giftet seg på øya. Paret brukte en badeleke da 45-åringen falt i vannet.

- Baderen var i store problemer. Han var ganske redd og svelget noe saltvann, sa Magnini til italienske Corriere dello Sport.

Magnini ble verdensmester på 100 meter fri i 2005 og 2007. 37-åringen var også del av det italienske laget som tok OL-bronse på 4x200 meter fri i Aten i 2004.