Ferrand-Prévot ut på båre:

Tidligere verdensmester til sykehus etter velt

Dårlig oppladning foran VM neste helg.

ILLE UTE FØR VM: Pauline Ferrand-Prévot fikk alt annet enn den gjennomkjøringen hun ønsket seg foran VM i Valkenburg. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ILLE UTE FØR VM: Pauline Ferrand-Prévot fikk alt annet enn den gjennomkjøringen hun ønsket seg foran VM i Valkenburg. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Det kunne gått virkelig galt for 25 år gamle Pauline Ferrand-Prévot under sesongens siste verdenscuprunde i cyclocross i Hoogerheide.

Ferrand-Prévot ble verdensmester på landeveien i Ponferrada (2014), og ble året etter den første utøveren som holdt i tre verdensmestertitler samtidig: Landevei, cyclocross og terrengsykling.

Suksessen hadde imidlertid sin pris. Den franske jenta har uteblitt fra CX-sirkuset de siste to sesongene på grunn av sykdom, skader og lite motivasjon. Hun har tidligere uttalt at hun «følte seg utbrent»

Satset mot VM i Valkenburg

Tross problemene vant Vlaamse Druivencross nylig og har hengt med i toppen av noen av de foregående rittene på CX-sykkelen.

Søndag var hun i ferd med å ta seg opp til utbrytergruppe, da det gikk galt. Ferrand-Prevot hektet seg inn i sykkelen til Jolanda Neff, og begge to gikk i bakken.

Begge brøt rittet, men den franske jenta så ut til å være i mest smerter og ble fraktet bort på båre.

Ingen bruddskader

Etter en sjekk på sykehuset ble det klart at hun ikke hadde pådratt seg bruddskader.

- Jeg er glad for at jeg ikke pådro meg noen store skader. Jeg skal bruke de neste dagene til å hente meg inn for VM så godt jeg kan, uttaler Ferrand-Prevot i en pressemelding.

Hun forteller også at hun følte seg bra inntil uhellet skjedde, og at hun følte at de to lederne var innenfor rekkevidde. Det var til slutt Sanne Cant som vant foran Eva Lechner. Duoen holdt unna for forfølgerne bak hele veien inn til mål.

VM i cyclocross arrangeres i Valkenburg neste helg.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!