Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Viking-helt: – Jeg er som et dødt spøkelse

- Jeg har det ikke bra. 

OPPGITT: Peter Ijeh spilte i Viking fra 2006 til 2009. Nå er han oppgitt. Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / NTB Scanpix
OPPGITT: Peter Ijeh spilte i Viking fra 2006 til 2009. Nå er han oppgitt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere Viking-profil Peter Ijeh (40) føler seg helt utstøtt av svensk fotball. Han mener en 14 år gammel skattesak er grunnen.

– Jeg lever, men er også død. Jeg er som et dødt spøkelse som fortsetter å gå. Hver dag opplever jeg å gå på gaten og føle at folk sier mistenkelig «se, der er han», sier Ijeh til avisen Göteborgs-Posten.

Han måtte avslutte karrieren i 2012 på grunn av astma. Han hadde et treneroppdrag etter det, men nå er Ijeh arbeidsløs i en svært vrien økonomisk situasjon og ifølge ham selv helt brennmerket innen fotballfamilien i Sverige.

– Bare én eller to klubber han svart på mine søknader. Jeg har det ikke bra. Det må jeg innrømme.

Han tror en skattesak etter overgangen fra Malmö FF til IFK Göteborg i 2003 gjør ham nesten til «persona non grata» i Sverige.

– Jeg gjorde ingen feil da, men har likevel betalt prisen, sier Ijeh.

Ijeh spilte for Viking fra 2006 til høsten 2009 og scoret over 60 mål før han returnerte til Sverige. Han bor fortsatt i Göteborg og har en drøm om å slå tilbake.

– Fotball er min lidenskap. Jeg vil hjelpe neste generasjon, sier Peter Ijeh.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media