Fotball:

Tidligere Viking-spiller avslører: Var avhengig av piller

Martin Ørnskov røper i ny bok.

PILLEMISBRUK:  Tidligere Viking-spiller Martin Ørnskov forteller at han var avhengig av piller rett etter at han forlot klubben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PILLEMISBRUK:  Tidligere Viking-spiller Martin Ørnskov forteller at han var avhengig av piller rett etter at han forlot klubben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tidligere danske Viking-spilleren Martin Ørnskov (30) forteller i ei ny bok om misbruk av giktpiller. Det skriver den danske avisa Politiken.

- I en periode gikk jeg konstant med en pose giktpiller i lomma. Dersom jeg trengte smertestillende hadde jeg gjemt unna litt på strategiske steder hjemme, sier Ørnskov i boka Rebellerne.

Dansken var i Viking i 2012 og 2013. Han spilte 43 kamper for Stavanger-klubben før han ble hentet til Brøndby. Der startet problemene.

Sommeren 2013 var han klar for Brøndby og bare noen uker ut i sesongen ble han skadd. Han hadde problemer med både lyske og lår, før en verre skade i ankelen.

For å dempe smertene - og klare å spille videre - brukte Ørnskov giktpiller. Noe som utviklet seg til et misbruk.

- Jeg var høy (ruset) i en Superligakamp og hele første omgang gikk i slowmotion. Det var som å spille i vann. Det gikk over i pausen og i annen omgang var jeg klar igjen, sier dansken.

Han er selv skyld i problemene, skriver Ørnshov i boka, og klandrer ikke fotballklubben Brøndby. Ifølge en lege som Politiken har snakket med er misbruk av giktpiller direkte skadelig for kroppen.

Ørnskov spiller nå i klubben Lyngby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer