Tidligere Wimbledon-spiss klar for Start

David Nielsen er storscorer.

(Dagbladet.no): Start har bare scoret sju mål på ni kamper. David Nielsen (29) er spissen som skal få det til å løsne i Kristiansand.

Dansken skriver under en kontrakt fram til 2010 i dag, skriver Fædrelandsvennen. Og han er klar over hva som forventes av ham.

- Jeg vet jeg er hentet for å score mål, og det ansvaret er jeg klar for å ta. Dette er en utfordring jeg virkelig ser fram til, sier Nielsen til avisa.

Nielsen kommer fra FC Midtjylland, som hentet ham i vinterpausen i fjor. Tidligere har 29-åringen vært innom en rekke klubber: OB, Lyngby, Fortuna Düsseldorf, FC København, Wimbledon, Norwich, Grimsby og Aalborg.

Den 183 cm høye spissen ble toppscorer i FC København i 1998, 1999 og 2000. På Midtjyllands hjemmeside beskrives han som en hurtig og pågående spiss, som alltid har hatt rykte for å score mål i sine klubber.

- Han har gjort det bra i både England og i storklubber i Danmark. Han scorer i nesten annenhver kamp ifølge vår statistikk, og slike spillere finnes det ikke mange av, sier Start-leder Trond Are Gjone til Fædrelandsvennen.

Nielsen går gratis fra Midtjylland til Start, på tross av at han har halvannet år igjen av kontrakten med superligaklubben.

Han blir først spilleklar når overgangsvinduet åpner, og debuterer trolig mot TIL 3. juli.

NOMADE: Start blir David Nielsens tiende klubb i karrieren. Tidligere har han spilt i både Danmark, England og Tyskland. Foto: Scanpix
NOMADE: Start blir David Nielsens tiende klubb i karrieren. Tidligere har han spilt i både Danmark, England og Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer

• Din kommentar: Tror du Nielsen er mannen Start trenger?

ÅTTE MÅL DENNE SESONGEN: David Nielsen har vært mye skadd denne sesongen. Totalt har han spilt 29 kamper og scoret åtte mål. Her mot Lyn i Royal League.