Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidsstraff øker Ullevålseters sjanser

«Gla\'nyhet» på hviledagen.

Pål Anders Ullevålseter vant terreng i Dakar-rallyet i dag, selv om det var en etterlengtet hviledag.

Ullevålseter var en av 18 motorsyklister som i går kveld ble ilagt tidsstraff for å ha kjørt utenfor den 6,6 kilometer brede «korridoren» der deltakerne skal holde seg av hensyn til tidtaking.

Fabrizio Meoni, som Ullevålseter kjørte sammen med på en del av lørdagens etappe, fikk den strengeste straffen, 10 tilleggsminutter, og mistet dermed ledelsen. Men i dag ble alle tidsstraffene strøket, og Meoni er tilbake på topp.

Løperne appellerte til arrangøren, og etter å ha studert GPS-data ble det godtatt at ingen hadde søkt å sikre seg ulovlige fordeler. Dermed slapp alle straff.

- Straffen var urettferdig. Jeg tok en omvei for å komme tilbake i korridoren, så jeg dro ingen nytte av det, sa Meoni.

Ullevålseter er nærmere teten takket være at straffen ble strøket, men ironisk nok betyr dagens avgjørelse at han falt ned fra 6. til 7. plass igjen i sammendraget.

(©NTB)

<B>NÆRMER SEG TETEN:</B> Pål Anders Ullevålseter tok inn på teten uten å ha kjørt en eneste metet i dag. «Sjefene» omgjorde gårsdagens tidsstraff.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media