Tiger har snart spilt inn milliarden

Blir verdens første sportsmilliardær i 2010.

Tiger Woods er i rute til å bli verdens første sportsmilliardær i 2010. Det mener i alle fall det velrenommerte magasinet Forbes.

Woods har vunnet 14 Major-turneringer til nå i karrieren, og i fjor tjente han 115 millioner dollar (ca. 600 millioner kroner). David Beckham er nummer to på listen, men inntektene hans var ikke på mer enn 65 millioner dollar (ca. 340 millioner kroner).

Forbes Magazine skriver at det er flere tidligere sportsutøvere som er milliardærer, men ingen av dem har tjent pengene sine utelukkende på sport. I så måte er Tiger Woods enestående.

Han har tjent pengene sine utelukkende på utbetalinger fra innsatsen på idrettsarenaene, mens andre milliardærer har fått sine inntekter vesentlig fra aksjeporteføljer.

Magasinet skriver at Woods er drømmemannen for en hver som driver med markedsføring av idrett. Han har tjent totalt 750 millioner kroner i karrieren sin til nå etter 50 turneringsseirer, og fortsatt er han ikke mer enn 32 år gammel.

TV-ratingene stiger med en tredel når Tiger Woods spiller turneringer. Han har også lukrative avtaler med Nike, Buick og Gilette, og disse avtalene alene kommer til å gi ham cirka 90 millioner dollar (ca. 500 millioner kroner) i 2008, skriver Forbes Magazine.

(NTB)

DOLLARGLIS: Tiger Woods kan glise bredt over at han snart er den første som har spilt inn én milliard kroner i rene premiepenger. Her poserer Woods med US Open-trofeet etter hans seneste triumf. Det blir den siste på en stund da golfesset er satt ut med en kneskade. Foto: Reuters/Scanpix
DOLLARGLIS: Tiger Woods kan glise bredt over at han snart er den første som har spilt inn én milliard kroner i rene premiepenger. Her poserer Woods med US Open-trofeet etter hans seneste triumf. Det blir den siste på en stund da golfesset er satt ut med en kneskade. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Tiger har snart spilt inn milliarden