UNDER PRESS: Tiger Woods innser at han må vinne turneringer for å beholde statusen som verdens beste. Her under trening på Firestone Country Club. FOto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP
UNDER PRESS: Tiger Woods innser at han må vinne turneringer for å beholde statusen som verdens beste. Her under trening på Firestone Country Club. FOto: Sam Greenwood/Getty Images/AFPVis mer

Tiger kan vippes av golf-tronen

Mickelson blir verdensener med seier.

||| Tiger Woods lever farlig på toppen av verdensrankingen i golf, og derfor er helgens Invitational-turnering i Ohio ekstra spennende.

Woods kan bli vippet ned fra topplassen på rankingen av enten sin amerikanske medkonkurrent Phil Mickelson eller av briten Lee Westwood.

Dersom Mickelson vinner helgens turnering, kommer han til å rykke opp på toppen av rankingen for aller første gang.

Woods på sin side er fullstendig klar over at topplassen på verdensrankingen kan ryke, og han satser derfor knallhardt på å vinne sin første turnering dette året. I så fall blir det hans åttende seier på denne banen i Ohio.

- Jeg ble verdens beste spiller fordi jeg vant mange turneringer. Derfor gjelder det bare å stå på, for den eneste måten å beholde topplassen på verdensrankingen på, er å vinne mer. Så enkelt er det, sier Tiger Woods.

Amerikaneren som fikk store problemer med ekteskapet sitt tidligere i år og var borte fra banene og turneringene i en lang periode, har ligget på verdenstoppen de siste 270 ukene, og han har vært ranket som verdens beste 612 uker totalt, men nå kan en æra være over, i alle fall for denne gang.

- Det er klart det vil bety mye for meg å rykke opp på topplassen på rankingen, men det er ikke noe jeg går og tenker mye på. Likevel står jeg foran to viktige turneringshelger, og at jeg kan bli verdensener, setter en ekstra spiss på det hele, sier Phil Mickelson.

(NTB-Reuters)

UTFORDRER: Seier er det Phil Mickelson trenger i Akron. Foto: AP/Tony Dejak
UTFORDRER: Seier er det Phil Mickelson trenger i Akron. Foto: AP/Tony Dejak Vis mer