I SLAG PÅ HJEMMEBANE: Tiger Woods lot seg fotografere mens han trente golf utenfor sitt hjem i Windermere i går. Foto: REUTERS/Sam Greenwood
I SLAG PÅ HJEMMEBANE: Tiger Woods lot seg fotografere mens han trente golf utenfor sitt hjem i Windermere i går. Foto: REUTERS/Sam GreenwoodVis mer

Tiger må tilbake i behandling

Lekkasjer før omstridt pressekonferanse.

||| (Dagbladet): Kl. 17 i ettermiddag snakker Tiger Woods offentlig igjen - for første gang siden han krasjet sin bil utenfor hjemmet i Florida 27. november.

Golfstjernen vil ikke tillate spørsmål fra reportere, han kommer med en ferdigskrevet erklæring.

Hva som står i den er ukjent, men nyhetsbyrået AP vet hva som skjer med 34-åringen etter opptredenen i Florida.

Fikk fri fra terapi
Han reiser tilbake til klinikken der han har fått behandling, trolig for sexavhengighet, den siste tida. Det kommer fram av et brev PGA-tour-leder Tim Fincham har skrevet til PGA-styret.

- Slik vi forstår det fikk Tiger en uke fri fra terapien nå, slik at  han kunne tilbringe noen dager med sine barn. Han vil lese opp sin redegjørelse før han drar tilbake, skriver Fincham i brevet.

Woods får refs fra golfstjernen Ernie Els for at pressekonferansen er lagt til åpningsdagen for en stor golfturnering. At selskapet Accenture er sponsor for nettopp denne turneringen gjør saken enda mer følsom.

Accenture var av de tre første selskapene som droppet sine gigantavtaler med Woods.

- Det er egoistisk, sier Els om verdensstjernens mediastunt.

Men ifølge Finchams brev hadde ikke Woods noe valg.

- Det var ikke mulig å endre datoen for redegjørelsen, heter det i brevet fra PGAs Fincham.

Boikottes av presseforbund
Woods-agent Mark Steinberg forteller at golfstjernens opptreden i PGA-klubbhuset ikke er noen pressekonferanse. Derfor er bare tre nyhetsbyråer invitert, AP, Reuters og Bloomberg.

Det amerikanske golfjournalistforbundet fikk tre plasser på Woods-forestillingen, men tilbudet ble avslått av forbundsleder Vartan Kupelian.

- Vårt styre føler at dette burde vært åpent for alle mediaorganisasjoner, og det burde vært anledning til å stille Woods spørsmål. For oss handler det om alt eller ingenting, sier Kulelian.

Fram til Woods opptreden svirrer ryktene om hva han kommer til å si. Nylig ble det hevdet at kona Elin Nordegren ikke ønsker en skilsmisse, på tross av alle utroskapshistoriene som har kommet fram etter krasjet utenfor familihjemmet.

Ny unnskyldning
Twitter er det opprettet en egen humortag der folk kan foreslå hva som bør komme ut av munnen til Woods når han starter sin seanse kl. 17.

At det blir en ny unnskyldning har agent Steinberg bekreftet.

- Tiger har planlagt å snakke om fortida og framtida si, og har tenkt å be om unnskylding for oppførselen sin, sier Woods-agenten.

Woods har allerede beklaget det hele overfor familien, via sin egen hjemmeside i desember. Siden har superstjernen vært taus.

- Jeg har ikke fulgt mine verdier og den oppførselen familien min fortjener. Jeg er ikke feilfri, og jeg er langt ifra perfekt, skrev Woods.

NYHETER OM EKTESKAPET? Ingen vet hva Woods har planlagt å fortelle i ettermiddag, underveis har det gått mange rykter om hans ekteskap med svenske Elin Nordegren. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
NYHETER OM EKTESKAPET? Ingen vet hva Woods har planlagt å fortelle i ettermiddag, underveis har det gått mange rykter om hans ekteskap med svenske Elin Nordegren. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer