Tiger mister resten av sesongen

- Må høre på legene nå, sier golfesset.

Golfesset Tiger Woods (32) må opereres i kneet på nytt. Dermed mister han resten av sesongen.

Woods spilte i helgen sin første turnering siden han ble operert i det venstre kneet i april. Da gikk han til topps i US Open til tross for at han slet med smerter gjennom hele turneringen.

Den amerikanske superstjernen opplyser på sin hjemmeside at 2008-sesongen er over.

- Det rette for meg å gjøre er å lytte til legene mine, gjennomføre denne operasjonen og fokusere på at kneet blir rehabilitert, sier Woods.32-åringen skadet det fremre korsbåndet i 2007, men valgte å spille med smertene i stedet for å operere. Etter US Masters i april ble det foretatt et inngrep for å fjerne brusk i kneet som følge av skaden. Nå må han opereres for korsbåndskaden.

Skuffet

Woods trenger også hvile for å bli frisk fra et tretthetsbrudd i leggen som han pådro seg under opptreningen og forberedelsene til US Open.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for den nye operasjonen. Verdenseneren vet heller ikke hvor lang tid rehabiliteringen vil ta.

- Selv om jeg er skuffet over at jeg mister resten av sesongen, må jeg gjøre det som er rett med tanke på min framtidige helse. Jeg ser fram til å returnere til konkurranse igjen når legene er enig om at kneet mitt er friskt nok. Legene har også forsikret meg om at med skikkelig rehabilitering og trening, vil kneet bli sterkt igjen, sier Woods.

MÅ TA PAUSE: Tiger Woods har spilt med smerter siden 2007, men etter seieren i US Open velger han å tenke på helsa og kneet sitt en periode. Foto: AFP/SCANPIX
MÅ TA PAUSE: Tiger Woods har spilt med smerter siden 2007, men etter seieren i US Open velger han å tenke på helsa og kneet sitt en periode. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Nærmer seg rekord

Woods tok sin 14. Major-tittel da han vant US Open etter 19 hulls omspill mot Rocco Mediate mandag. Han er bare fire Major-titler unna den legendariske rekorden til Jack Nicklaus.

Woods topper verdensrankingen for menn. Han har også spilt inn mest penger på PGA-touren denne sesongen. Så langt i år hadde han spilt inn nærmere 5,8 millioner dollar (30 millioner kroner). Han har vunnet 65 PGA-turneringer i løpet av karrieren.

(NTB)

Tiger mister resten av sesongen