STOR INTERESSE: Tilskuerne på Augusta fulgte Tiger Woods sitt første konkurranseslag på fem måneder med argusøyne. Foto: SCANPIX/EPA/MATT CAMPBELL
STOR INTERESSE: Tilskuerne på Augusta fulgte Tiger Woods sitt første konkurranseslag på fem måneder med argusøyne. Foto: SCANPIX/EPA/MATT CAMPBELLVis mer

Tiger mobbet for buddhist-uttalelse

Fikk flybåren sexspøk servert under første runde av US Masters.

||| Golfstjernen Tiger Woods har slått sitt første slag siden utroskapsskandalen. Verdenseneren innleder US Masters torsdag.

19.42-tiden norsk tid slo Woods ut på første hull. Da hadde han ikke slått et konkurranseslag på over fem måneder.

Men ikke alle ville la superstjernen slippe så lett unna.

En fly med banneren - «Tiger: Did you mean Bootyism?» fløy over golfbanen i kveld.

Beskjeden refererte til en bemerkning golferen kom med i februar da han for første gang snakket offentlig om utroskapen.

- Folk tror sikkert ikke dette, men jeg ble oppdratt som Buddhist og praktiserte troen min aktivt fra jeg var barn til jeg fløt vekk fra det de siste årene, sa Woods, som mente at han nå igjen ville la Buddhismen hjelpe ham å få livet tilbake på rett sport.

Tross turbulensen var det en avslappet Woods som gjorde seg klar til det viktige slaget. Smilet var også på plass. Og når slaget skulle slås, da var Woods like iskald som vanlig.

Utslaget, som ble fulgt av et rekordstort publikum, landet veldig fint midt på fairwayen. Innslaget var også godt og Woods var en tremetersputt unna birdie. Men den bommet han på og dermed ble det par i comebacket.

Det virket han veldig fornøyd med.

Oppstyret rundt ham har vært stort. Comebacket er et av de største øyeblikkene i amerikansk TV-historie. Woods ble fulgt til utslagspunktet av tre politibetjenter og fire sikkerhetsvakter.

Woods åpnet med to par, før han fikk en birdie på det tredje hullet. Den ble etterfulgt av tre nye par, før han måtte tåle en bogey på hull sju. Dermed ligger han foreløpig på par for dagen. Det holder til en delt 29.-plass foreløpig.

Tom Watson, Lee Westwood, Phil Mickelson og Y. E. Yang har alle gått dagens runde fem slag under par, og noe som holder til delt ledelse i klubbhuset.

Woods er golfsportens største stjerne. Idyllen brast i fjor da en utroskapsskandale av dimensjoner ble rullet opp etter at amerikaneren krasjet bilen sin. Ifølge spekulasjonene ble han jaget av kona da han krasjet.

Saken oppdateres etter Tigers runde.

(NTB)