Tiger og co. blåser i OL-gull

Tiger Woods og de andre golfstjernene bryr seg ikke en døyt om muligheten til OL-gull.

Dermed ser det mørkt ut for IOKs drøm om å friste verdensstjernene til å spille i OL. I en spesialrapport fra Den internasjonale olympiske komité stresses faktumet at det kun er interessant med golf på programmet dersom toppspillerne deltar.

Tiger Woods er golfsportens konge, og for ham er det kun Major-turneringer som teller. Et eventuelt OL vil komme mellom British Open og US Masters - og dermed forstyrre forberedelsene hans.

- Hva tror du?, svarte Woods på spørsmål om en tur til Beijing-OL i 2008 var aktuelt. -Jeg prøver å redusere spilleplanen min, ikke øke den.

British Open-mester Ernie Els har samme innstilling. -Ikke interessert, konstaterte verdenstreeren.

Heller ikke Darren Clarke eller Colin Montgomerie lar seg friste av muligheten til å vinne OL-gull.

- Aldri. Vi reiser rundt i verden nok som det er. Det siste vi trenger er OL, mente nordirske Clarke.

- OL er for amatører, sa Montgomerie med et smil.

IOK prøvde å få golf på OL-programmet for et tiår siden, men mislyktes. Komiteens seneste forsøk virker dødsdømt ettersom lommebøkene er mer velfylte enn noen gang og toppspillerne allerede har et tettpakket program.

Avgjørelsen om golf skal på OL-programmet eller ikke var ventet å komme på en ekstraordinær IOK-kongress i november, men tidligere denne uken foreslo IOK-president Jacques Rogge at man kanskje bør vente til neste år.

Men selv med en ekstra tenkepause virker det usannsynlig at golfproffene skal endre mening.

(NTB-AFP)