Tiger slo ballen inn i tv-tårn

I verdens viktigste golfturnering.

BLANT HJELMER OG TAU: Her inne et sted, ligger ballen til Tiger Woods, etter at han bommet med utslaget på hull tre under åpningsdagens av The Open i Skottland. Foto: AP
BLANT HJELMER OG TAU: Her inne et sted, ligger ballen til Tiger Woods, etter at han bommet med utslaget på hull tre under åpningsdagens av The Open i Skottland. Foto: APVis mer

(Dagbladet.no) Selv verdens beste golfspiller kan bomme kraftig med et utslag.

I formiddag slo Tiger Woods ballen inn under et tv-tårn, da han skulle slå fra tredje tee, under åpningsdagen av The Open på skotske Turnberry's Ailsa.

Etter en birdie på andrehullet ble det en bogey på Tiger på tredjehullet, etter den uheldige starten under tv-tårnet.

Verdens viktigste
British Open - populært bare kalt The Open - er verdens viktigste golfturnering. Årets utgave spilles i Skottland, og er den 138. i rekka. Premiepotten er på 55 millioner kroner og vinneren får snaut åtte millioner.

Tiger Woods er stor favoritt til å stikke av med pokalen og pengene. Amerikaneren var ikke med i fjor, på grunn av en kneskade som holdt ham borte fra greenen i åtte måneder. Dette er hans tiende turnering etter comebacket, og han har tre seire. I alle turneringene har han vært inne blant topp ti.

Det er kanskje ikke så mye å skryte av for golfens største stjerne, men med tanke på at han så vidt klarte å komme seg fra senga til sofaen for ett år siden - så er han veldig fornøyd med utviklingen.

- Å være her med tre seire halvveis inn i sesongen, det hadde jeg ikke trodd, sier Woods ifølge Glasgow Daily Record.

Usikker fjorårsvinner
Tiger Woods har vunnet The Open tre ganger tidligere (sist i 2006) og jakter nå på Major-tittel nummer 15.

Padraig Harrington vant The Open i fjor og året før, men han er usikker på hva han kan få til denne gangen.

- Jeg har ikke vært i særlig god form, så jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente. Jeg kan bare håpe, mer enn forvente, å gjøre det bra i helga, sier Harrington til BBC.

Leaderboard: Her kan du følge Open-spillerne slag for slag

BOGEY: Det ble en bogey på Tiger Woods på tredjehullet. Foto: AFP
BOGEY: Det ble en bogey på Tiger Woods på tredjehullet. Foto: AFP Vis mer