Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiger slo til - vant Masters igjen

I går ble Tiger Woods den yngste som har vunnet Masters fire ganger. Et mesterstykke av en birdie bidro til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den spennende turneringa fikk sin avgjørelse da Tiger Woods senket en birdie i den første ekstrarunden på Augusta National-banen i Georgia, USA.

Et smil bredte seg i amerikanerens ansikt da ballen nærmet seg hullet, før han sin vane tro slengte den høyre arma i været. Sånn markerte han seieren i den svært prestisjetunge Masters-turneringa.


Men det er en annen birdie enn den avgjørende, som vil bli husket fra denne turneringa. På det 16. hullet skapte «Tigeren» nemlig et uforglemmelig golf-øyeblikk da han puttet en birdie fra vanskelig posisjon:


Ballen landet først oppe i en skråning, før den begynte å trille nedover mot hullet. På kanten stoppet den i to nervepirrende sekunder. Publikum holdt pusten - og så ramlet ballen nedi.

-

 Forholdene tatt i betraktning rangerer jeg det som et av de beste slagene mine noensinne. Det var ganske svært, sa Woods, som spekulerte i om et lite jordskjelv kunne ha vippet ballen over kanten.


Med seieren søndag ble 29-åringen den yngste spilleren som har vunnet fire Masters-turneringer.


Men det var slett ikke selvfølgelig at Tiger skulle gå helt til topps i år. Chris DiMarco ga ham tøff konkurranse til siste slag. 


Flere feil av den vanligvis så suverene Woods sørget for det.

Men da det gjaldt mot slutten, var Woods likevel best og kunne ikle seg den grønne vinner-jakka – mens DiMarco måtte bite i gresset, noe han har opplevd flere ganger før.

TAPTE: Chris DiMarco fortviler etter at han tapte Masters-turneringa til Tiger Woods søndag.
VANT: Masters-vinner Tiger Woods feirer, og får den grønne vinner-jakka av fjorårsvinneren, Phil Mickleson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!